Haberler

Mısır'daki Patlama

Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi yöneticilerinden Fehmi: "Olaydan 'darbe yönetimi' sorumludur" "Ülkeyi bir iç savaşa doğru sürüklemeyi amaçlayan bu terör saldırısını kınıyoruz" "Şu anki yönetim, kendi çıkarları için ülkeyi yıkıma uğratmaya çalışıyor.

Mısır'daki Darbe Karşıtı Ulusal İttifak, Kahire'de Ezher Üniversitesi yakınında meydana gelen ve 5 kişinin yaralandığı olaydan "darbe yönetimi"ni sorumlu tuturak, saldırıyı kınadı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi yöneticilerinden Rıza Fehmi, bu tür olayların "darbe yönetimi"ne yaradığını savundı.

Saldırıdan "darbe yönetimi"nin sorumlu olduğunu ifade eden Fehmi, "Şu anki yönetim, kendi çıkarları için ülkeyi tam anlamıyla yıkıma uğratmaya çalışıyor. Bu şekilde İhvan'ın 'terör örgütü' ilan edilmesi yönünde alınan kararın haklı olduğunu göstermeye çalışıyor" dedi.

Saldırılarla sokakların karıştırılıp, başarısızlıkların örtülmesinin hedeflendiğini ifade eden Fehmi, "Ülkeyi bir iç savaşa doğru sürüklemeyi amaçlayan bu terör saldırısını kınıyoruz" diye konuştu.

Mısır'ın başkenti Kahire'de Ezher Üniversitesi yakınında el yapımı bir bombanın infilak etmesi sonucu, olay yerinden geçen halk otobüsünün camlarının kırılması sonucu 5 kişi yaralanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA / Politika

Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title