Haberler

HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanun Teklifi

Teklifin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma devam ediyor.

TBMM Adalet Komisyonu'nda, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerinde, AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında tartışma devam ediyor.

Komisyonda çıkan kavganın ardından çalışmalara bir süre ara verildi. Aranın ardından Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, milletvekillerine, demokratik bir müzakereye devam etme çağrısında bulundu.

CHP milletvekilleri, Yargıçlar Sendikası Başkanı ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, toplantıda söz almak için daha önce Başkanlık Divanı'na dilekçe sunduğunu, bu dilekçenin akıbetini öğrenmek istediğini, ancak AK Parti'li milletvekillerinin yumruk ve tekmeleriyle salondan atılmak istendiğini savundu.

AK Parti milletvekilleri ise Eminağaoğlu'nun Komisyon Başkanı'nın üzerine yürüdüğünü ileri sürdü.

Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, kavga sırasında kafasına isabet eden iPad'i göstererek, bunun kim tarafından fırlatıldığının belirlenmesi için Başkanlık Divanı'nın işlem yapmasını istedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Eminağaoğlu'nun komisyona bir konuk olarak geldiğini, ancak kavgada yüzüne tekme isabet ettiğini belirterek, "Gelen misafire tekme atmak demokraside var mıdır?" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, komisyonun bu ortamda daha fazla çalışamayacağını savunarak, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'ya yönelik, "Burada cinayet işlenirse sorumlusu siz olacaksınız. Hekim olarak uyarıyorum. Burada cinayet girişiminde bulunuldu. Kafasına iPad fırlatılan, arada sıkışarak hayati tehlike geçiren insanlar oldu. Burada müzakere imkanı kalmamıştır" diye konuştu.

İyimaya ise Eminağaoğlu'nun dilekçesi konusunda da toplantının yönetilmesinde de İçtüzüğe uygun davrandığını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise komisyonda 6 kamera bulunmasına rağmen görüntü kaydının bulunmadığını söyledi. İyimaya'dan kameraların çalıştırılması için talimat vermesini isteyen Altay, "Çalıştırılmaz ise yemin ederim hepsini sökeceğim" dedi.

Ahmet İyimaya da "Eğer bu kameralar her zaman muntazaman çalıştırılıyor ise kapatılması yanlıştır" karşılığını verdi. İyimaya, kameraların çalıştırılması için talimat vereceğini söyledi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da Eminağaoğlu'nun engellenmesini doğru bulmadığını belirterek, "Ömer Faruk Bey bir dilekçe verdiğini söylüyor. Fikrini beğenin beğenmeyin. Verilmiş dilekçenin akıbetini öğrenmek istiyor. Bunun fiili davranışla engellenmesi doğru değil" diye konuştu.

Toplantıda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma devam etti.

Bu arada, toplantının başlangıcında çıkan kavga sırasında masalardaki bazı mikrofonlar da zarar gördü. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ömer Faruk Eminağaoğlu Ahmet İyimaya Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title