Haberler

'Çarşafa Dolandılar'

DÜNKÜ Isparta mitinginde "Memur Kemal Efendi", ardından Antalya´da, "Sayın Kemal Efendi" diye seslenen Başbakan Erdoğan, bugün Afyonkarahisar´da "Bay Kemal, hani sen aday olmayacaktın" dedi.

DÜNKÜ Isparta mitinginde "Memur Kemal Efendi", ardından Antalya´da, "Sayın Kemal Efendi" diye seslenen Başbakan Erdoğan, bugün Afyonkarahisar´da "Bay Kemal, hani sen aday olmayacaktın" dedi. CHP´nin çarşaf açılımı başlattığını hatırlatan Erdoğan, "Sahi ne oldu o iş? Çarşafı satamadılar, müşteri bulamadılar, çarşafa dolandılar" diye konuştu.

Afyonkarahisar mitinginde Anıtpark Kent Meydanı´nda 7 bin kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, kentin Kurtuluş Savaşı´ndaki önemine değinerek başladığı konuşmasında, şehitlikteki şehitlerin memleketlerinden örnekler verdi. ''Bir süredir, illerimizde, ilçelerimizde kirli provokasyonlar devreye sokulmak isteniyor' diyen Erdoğan, "Bunlar asla tesadüf değil. Türkiye ne zaman ileri demokrasi adımları attıysa, ne zaman ekonomide gelişmeye başladıysa bu kirli oyunlar oynandı. Bugün de kutlu yürüyüşümüzde aynı şekilde provoke etmeye çalışıyorlar" dedi.

CENAZE NAMAZININ ADABINI BİLMİYORLAR

Şehit cenazesi törenlerinin istismar edildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şehitlerimizin cenaze törenlerini istismar edenler, cenaze törenlerini adeta bir parti mitingine çevirenler, orada kendilerinin o malum işaretlerini yapmak suretiyle cenaze namazını, cenaze namazı olmaktan çıkartıp bir mitinge dönüştürenler, orada sadece tabuttaki şehitlerimize değil, işte burada Afyonkarahisar´daki şehitlerimize de saygısızlık ediyorlar. Bunlar cenaze namazının adabını da bilmiyorlar, edebini de bilmiyorlar. Yapacaksan duanı oku... Şehit dua bekler, slogan beklemez."

"BAZI ODALAR ÇOK GARİBİME GİDİYOR"

Sivil toplum kuruluşlarını dolaştıklarını belirten Erdoğan, "Destekleyen var desteklemeyen var. Sendikalar çok garibime gidiyor, bazı odalar var çok garibime gidiyor. 12 Eylül anayasasına karşı olduklarını belirten bazı odalar, bunlar da kaymak takım, sessiz kalıyorlar ve açıkça süreci desteklediklerini açıklayamıyorlar. Niye? Hesap var. 'Acaba buradan iktidar güç kazanır mı' diye endişe var. Niçin çekiniyorsunuz. Bugünlerde ortaya çıkmayacaksınız da ne zaman çıkacaksınız?" diye sordu.

AKLIN VARSA KENDİNE KULLAN

Erdoğan, TBMM´de Anayasa paketi oylamalarına katılmayan muhalefetin şimdi millete, ''Oy sandığına git, ´Hayır´ oyu kullan' dediğini ifade ederek şunları söyledi:

''Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Ben seni vekil tayin ettim, oy kabinine girip, orada ´Hayır´ deseydin ya. Orada ´Hayır´ demedin. Şimdi gelip bana akıl veriyorsun. Aklın varsa, kendine kullan, kendine. Bunlara durun demek lazım. Bunlar, halkımıza, milletimize ´Bidon kafalı´ diyenlerdir, bunlar, halkımıza, milletimize ´Göbeğini kaşıyan´ diyenlerdir. İşte 12 Eylül´de aynı zamanda bunların hesabını soracağız."

YEMEK KİTAPÇIĞIYLA KARIŞTIRIYORLAR

Başbakan Erdoğan, CHP´nin, Anayasa değişikliği konusundaki tavrına ilişkin, "CHP´nin eski genel başkanı, zaten Meclis´e bir kere uğradı. Çok meşguldü. Çok meşgul olduğu için ancak bir kere uğrayabildi. Yeni genel başkanı, o da geldi ama, oy kabinine girip, ´Hayır´ diyemedi. Şimdi dolaşıyor. Fakat, Anayasa´yı anlatmıyor" diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Afyonkarahisarlı kardeşlerim, olur ya, yarın buraya gelir, ´Sucukla ilgili bir şey var mı?´ diye sorabilir, ´Kaymakla ilgili bir şey var mı?´ diye sorabilir. Çünkü bunlar Anayasa kitapçığıyla yemek kitapçığını birbirine karıştırdılar."

MHP, CHP, BDP, YARSAV ve medyanın bir bölümünün Ak Parti´ye karşı ittifak yaptığını söyleyen Erdoğan, "Ak Parti iktidarı için yalan, talan şeylerden bahsediyorlar. İnsan sıkılır. Üzerinde gittiğin o yollar yalan talan söylediğin iktidarın yolları. Aynaya bak aynaya. Birazda ağzından çıkanları kulağın duysun. Mesleğinizi (Talan suçlaması) gelip de AK Parti'nin genel başkanında aramayın. O meslek size ait" dedi.

EMEKLİLİKLERİ GELDİ DİYE RAHATSIZLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun genel müdürlük yaptığı dönemde, SSK´nın 8- 9 yıl hep zarar ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Benim memur kardeşlerimi de rencide etme" diye seslendi. Erdoğan, bu konuda şunları söyledi:

"Ne yaptın sen orada? Kimleri oralara doldurdun? İhale yolsuzlukları ne oldu? Bunların neticesinde SSK hep zarar etti. Sen onların hesabını ver. Ama tabi siz rahatsınız, bu tür şeylerin cevabını vermeniz rahat. Neden? Çünkü şu anda yargı reformuyla ilgili niye rahatsız bunlar? Çünkü CHP'nin SHP'nin iktidar olduğu dönemlerde, sadece kendi iktidarları döneminde yargıya doldurdukları insan sayısı 3 binin üzerinde. Şimdi onların doldurdukları insanların emeklileri geliyor diye rahatsız oluyorlar."

Aynı mevzuatla kendilerinin yargıya eleman almak istediklerini, ancak Danıştay´ın, mülakatın kameraya alınması şartı getirdiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Daha önce kamerayla mı yapıyordunuz mülakatları? Şimdi kamera koyacaksınız. Niye? Dünyanın neresinde var böyle bir şey? Ama bunlar kameralı odalara alışmışlar. Kamera şakalarını iyi bilirler. Gizli kameraları iyi bilirler. Birbirlerini de indirirken, işte eski genel başkan, yeni genel başkan. Bay Kemal, hani sen aday olmayacaktın? Hani böyle bir durumun yoktu? Eski genel başkanını gittin ziyaret ettin. Çıkar çıkmaz, ´Aday değilim´ dedin, ama ertesi gün hemen aday oluverdin. Nasıl oldu bu iş? Bunun dürüstlük neresinde? Sen onu söyle. Gelip bana dürüstlük verme."

YARGI İÇİNDE DERNEK OLMAMALI

Erdoğan, değişikliğe karşı çıkanların, ''Artık istedikleri gibi yargıda at oynatamayacak olmaktan' rahatsızlık duyduğunu ifade etti. AK Parti´nin kendi yargısını oluşturduğu şeklinde eleştiriler olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle dedi:

"Yargı atamalarını bizim yapacağımızı söylüyorlar. Dürüst ol be dürüst. Oradaki savcıya hakime neden güvenmiyorsun, neden rahatsızsın. Tabi kurdular kendilerine göre bir tezgah ve o tezgahtan ülkeyi yönetmek istiyorlar. 12 Eylül Türkiye için tarihi öneme sahip bir gün. CHP, MHP, BDP yanlarında kim var YARSAV. YARSAV'ın içinde dernekler olur mu? Emniyet´in içinde kurulmuştu birbirine düştüler, Milli Eğitim içinde dernekler oluştu ve birbirine düştü. Buralarda bu tür kuruluşlar olmaz ama YARSAV bir boşluktan yararlanarak geldi. Bunu en yakın zamanda halletmemiz lazım. Yargıda bu tür dernekler olamaz."

"Dün Yozgat´ta konuşuyor. Din ahlak, iman ticaretinden bahsediyor" diyen Erdoğan, "CHP´nin yeni genel başkanı ölçüyü yitirdi. CHP´nin genel başkanı, bizim dindarlığımızı da imanımızı da ahlakımızı da ölçecek kalibrede değildir. Önce haddini bil yahu" dedi.

ÇARŞAFA MÜŞTERİ BULAMADILAR

"CHP biliyorsunuz bir çarşaf açılımı başlatmıştı" diyen Erdoğan, bu konuda da şunları söyledi:

"Sahi ne oldu o iş? Çarşafı satamadılar, müşteri bulamadılar, çarşafa dolandılar. Seçim öncesinde Kocaeli´nde vatandaşa Kur´an kursu açma vaadinde bulundular, onu da satamadılar. Genelgeyle, partililere Ramazanda içki içmeyi yasakladılar. Hemen aralarında kavga başladı. ´Bizim içkimize ne karışıyorsunuz´ diye. Tabii, mum yatsıya kadar yanarmış. Çıktı geçenlerde ´başörtü sorununu ben hallederim´ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, kendine gel kendine. Bu milleti enayi mi zannettin? Parlamentoda, üniversiteye giden yavrularımızın eğitim özgürlüğü noktasında 411 oy çıktı. Bu oylar, AK Parti ve MHP gurubunun, bağımsızlardan da aldığı destek ile ortak oylarıydı. Anayasa Mahkemesine bunu CHP ve DSP dahil onların destekleriyle götürmediniz mi? İşte bugünkü ´hayır´cılar, beraber götürdünüz. Şimdi kalkmış hangi yüzle ´bunu ben hallederim´ diyor?"

Afyonkarahisar´da vatandaşa hitap eden Erdoğan, valiliği ziyaret ederek Vali Haluk İmga´dan ilin sorunları hakkında bilgi aldı, ardından da İkbal Alışveriş Merkezi´nin açılışını yaptı.

Afyonkarahisar Valiliği yanında bulunan 2. Vakıf İşhanı 3´üncü katındaki İşçi Partisi İl Başkanlığı´ndan üzerinde "Türkiye´yi bölen açılımlara, cumhuriyeti yıkan anayasaya hayır" yazılı dev afiş asıldı. Üzerinde Erdoğan, ABD Başkanı Obama ve şehit tabutu resimlerinin yer aldığı afişi müdahale edip indiren Başbakanlık korumaları ve polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.

AFYONKARAHİSAR´DAN NOTLAR

´Ana´ uçağı ile 11.35´te Afyonkarahisar´a gelen Başbakan Erdoğan´ı Askeri Havaalanı´nda, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Haluk İmga, Afyonkarahisar milletvekilleri ve partililer karşıladı. Başbakan Erdoğan ile birlikte kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Afyonkarahisar´a geldi. Başbakan Erdoğan'ın Afyonkarahisar'daki mitingi için kent merkezinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting meydanının çevresindeki binalara keskin nişancılar yerleştirilirken, Kent Meydanı'na çıkan caddelerdeki bir çok işyeri ise polis tarafından miting nedeniyle kapattırıldı. Afyonkarahisar'ın ünlü 226 metre yüksekliğindeki tarihi kalesine ise ''Karahisar Kalesi'nden evet' yazılı dev afiş asıldı.

Mehmet ÇINAR- Sezer KÜÇÜKKURT/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

title