Haberler

Başbakan Yardımcısı Babacan: "Yolsuzlukların Üzeri Örtülmeyecek"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’de yolsuzlukla mücadelede sonuna kadar kararlı olduklarını ve yolsuzlukların üzerinin örtülmeyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de yolsuzlukla mücadelede sonuna kadar kararlı olduklarını ve yolsuzlukların üzerinin örtülmeyeceğini söyledi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde seçim bürosu açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Babacan, yolsuzlukların üzerine gidileceğini söyledi. Yaşanan komplolara rağmen yolsuzlukla mücadele konusunda kararlı olduklarının altını çizen Babacan, "Son dönemlerde, seçime gittiğimiz dönemlerde içerden, dışarıdan komplolar olabilir. Bütün bu komploların bertaraf edilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yolsuzluklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi, hiçbir yolsuzluğun üzerinin örtülmeyeceğini de özellikle belirtmek isterim" dedi.

Babacan, Suriye'den gelen yaklaşık 700 bin mültecinin Türkiye'de barındığını ve bu konuda dünya kamuoyundan değişik eleştirilere maruz kaldıklarını belirterek, "Hatay ve sınır illerimizde Suriyeli kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Yaklaşık 700 bin kardeşimiz bizimle birlikte yaşıyor. Özellikle kamplarda yaşayanların sağlık ve okul ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Başı sıkışan kardeşlerimizi burada barındırıyoruz. Dünya bize bu işin masraflı olduğunu söylüyor. Biz de diyoruz ki komşunun komşuya, kardeşin kardeşe masrafı hesap edilmez" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti İskenderun İlçe Seçim Bürosu'nun açılış kurdelesi Başbakan Yardımcısı Babacan'ın katılımı ile kesildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışta Babacan, halka karanfil dağıttı.

Açılışa, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, eski Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk ve Adem Yeşildal katıldı. Tayfur Sökmen Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen açılışa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Açılış öncesi Kafkas Halk Dans Topluluğu'nun gösterileri beğeni topladı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ali Babacan İskenderun Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title