Haberler

Yerel seçimde görev alacak kişilere verilecek ücretler açıklandı

Güncelleme:

31 Mart 2024 yerel seçimlerine aylar kala siyasi partilerin belediye başkan adayları belirlenmeye ve seçim çalışmaları hız kazanmaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu, seçimde görev alacak sandık kurulu başkanı, memur üyeler ve bina sorumlularının alacakları ücretleri açıkladı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine aylar kala siyasi partilerin belediye başkan adayları netlik kazanmaya başladı. Seçim çalışmaları datüm hızıyla devam ediyor. Seçim güvenliğinden sorumlu olan Yüksek Seçim Kurulu herhangi bir sorun yaşanmaması için hazırlıkları sürdürüyor.

Siyasi partilerin sandık temsilcilerinin yanı sıra YSK tarafından belirlenen memurlar sandık güvenliği için görev başında olacak. Sandık kurulu başkanı, memur üyeler ve bina sorumluları olarak 3 farklı görevli bulunacak.

Milyonlarca seçmenin oy kullanacağı 31 Mayıs Pazar günü görev alacak kişilere verilecek ücret belli oldu.

Sandık kurulu başkanı: 2947 TL

Memur üye: 2088 TL

Bina sorumlusu: 2936 TL olarak belirlendi.

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Yüksek Seçim Kurulu Yaşam Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (25)

İsmail Köker:

Polise niye verilmiyor

195
107
yanıtYanıtla
Muharrem Güreli:

Gerek yok ben olsam maaşları yüzde 75 indiririm

yanıt46
yanıt27
Fenerli :

Seçim görevine en erken gelip en geç giden polis olur ama hiç ücret ödenmez. Polislik çok zor bir meslektir. Sen benim kim olduğumu biliyor musuncular ayrıca bir sıkıntı. Diğer memurlar ile kıyaslanamaz.

yanıt42
yanıt31
yunus aydogan:

Abicim yanlış anlamayın saygım sonsuz, hak da ediyorlar maaşlarını ama; memura göre maaşlarını % 30 40 farklı alıyorlar zaten, ayrıca farklı tazminatlar da alıyorlar biliyorum, bizim insanımızdaki bu doyumsuzluk niye ya ?

yanıt53
yanıt17
Bünyamin Kavak:

Polis normal görevi çerçevesinde güvenliği sağlıyor o gün de. Aldığım maaşın karşılığı olarak o gün orda, memur ise normalde yapmadığı bir iş için orada bulunuyor

yanıt12
yanıt1
haksız mıyım:

2900 fena para değil ama acayip yorgunluk. bir dünya kendini bilmezle uğraş işin yoksa. yok eşimle giricem, yok kimliğim yok falan.

171
54
yanıtYanıtla
Recep Ertuğrul:

Süper para

60
66
yanıtYanıtla
Recep Ertuğrul:

2900 tl yi beğenmeyen ne kadar kazanıyor acaba merak ettim.

yanıt100
yanıt38
Onur Yener:

Hiç uğraşamam akşama İstanbul'un kurtuluşu belgeseli var onu seyredeceğim.

78
37
yanıtYanıtla
Cemil Tevetoğlu:

Partili üye ne kadar

55
23
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title