Haberler

Sayaçların periyodik muayene işleri özel sektöre devrediliyor: Vatandaşın faturası kabaracak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla, bugüne kadar devlet eliyle yürütülen elektrik, su ve doğal gaz başta olmak üzere tüm sayaçların periyodik muayene işleri özel sektöre devredilecek. Özelleştirme sonrası tıpkı araç muayene istasyonlarında olduğu gibi muayene ücretleri artacak, vatandaşın elektrik, su ve doğal gaz faturaları kabaracak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamındaki periyodik muayene hizmetleri özelleştirme kapsam ve programına alındı. Karara göre, halen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan tüm ölçü aletlerinin belirli sürelerle yapılması zorunlu olan muayeneleri, özelleştirme ihalesini kazanan şirkete verilecek.

FATURALAR KABARACAK

Daha önce devlet eliyle yürütülen işlemin özel sektöre devredilmesiyle araç muayene istasyonlarında olduğu gibi muayene ücretlerinin artması bekleniyor. Böylelikle vatandaşın elektrik, su ve doğal gaz faturaları da söz konusu ücretten dolayı kabaracak.

EN GEÇ 2025 YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Sözcü'de yer alan habere göre, özelleştirme işlemleri en geç 2025 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Sayaçlardaki kamu muayene yetkisinin özel sektöre devri, tıpkı daha önce devletten alınıp özel sektöre verilen araç muayene istasyonları gibi vatandaşa ek yük getirecek.

Periyodik muayene işleri özel sektöre devrediliyor: Vatandaşın faturası kabaracak

VATANDAŞIN HABERİ YOK

Süresi gelen elektrik, doğal gaz ve su sayaçları sökülerek Sanayi Bakanlığı'nın ilgili birimlerine götürülüyor. Ancak bu işlemi vatandaş kendisi yapmadığı için sayaçların muayene sürecinden vatandaşın haberi dahi olmuyor.

KAPSAMI GENİŞLETİLEBİLİR

Kararda şimdilik sadece periyodik muayene işlemlerinin şirketlere verileceği belirtiliyor. Ancak ileride ilk muayene, ani muayene, şikayet muayenesi ve stok muayenesinin de özelleştirilebileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler

500

Yorumlar (173)

yazık:

soymayın artık şu milleti insanlar acından ölüyor sokaklarda çöpten ekmek toplanyan bir türk olurmu yazık be ne ara bu hale düştük biraz geçmişinize dönün atalarınız ekmeğini bölüşürken açıkta kalana kendi üstünü yerini verirken ne ara yoksulun üstündeki giyisiye elindeki ekmeğe göz diker hale geldiniz YAZIKKKKKK açın artık şu gözünüzü

48
4
yanıtYanıtla
zaza:

hala bu hükümet yüzde 40 alıyor onlar gözlerini açtıgında ülke diye bişey kalmıcak ama ne yapalım aynı gemideyiz ülkenin yüzde 50 cahil olursa olacagı bu bide en çok oyu fakir kesimden alıyor ne hikmetse

yanıt7
yanıt0
Gazlayın gitsin:

Ne yapsalar yeridir durmak yok devammm...

50
1
yanıtYanıtla
kral:

her ne kadar hakkım var ise zehir zıkkım olsun çocuklarının ilaç parası olsun. bu dünyanın bir de ahireti var elbet hiiiiçççç merak etmeyin.

40
5
yanıtYanıtla
YOK:

YOK DAYI OYLE BIRSEY, INSANIN GUZEL BIR MANEVIYATA SAHIP OLMASI GUZEL BIR SEYDIR AMA HEP HAVALE EDIYORUZ . . . INSAN SORMADAN EDEMIYOR NEDEN BEN DIYE, NEDEN GUZEL BIR HAYATIM OLMASIN NEDEN ? BASKALARI BENI HAVALE ETSIN BIZ ONLARI HAVALE EDECEGIMIZE ? HEP HAVALE ETTIKLERIMIZ HUZUR REFAH ICINDE YASIYOR YA BIZ ? BIR DE BUNLARIN ONCEDEN BELIRLENDIGINI BILMEK . . . NEDEN YASIYORUM DIYOR INSAN . . ANLAYACAGIN MANEVIYAT FALAN KALMADI HEPSI BITTI CUNKU KARNI ZAR ZOR DOYANA SUKRET DIYORLAR ! ?

yanıt16
yanıt1
Fakir:

Güçsüz edebiyatı bu.

yanıt0
yanıt5
Akp sloganı:

Hayaldi gerçek oldu

43
1
yanıtYanıtla
cengaver:

gidiciler ne yıkım yaparsak kar diyorlar

37
6
yanıtYanıtla
Huzur ıstiyorum:

Gelen iyi mi yapacak aynı tas aynı kaşık

yanıt0
yanıt2
O ZAMAN HUZURU BUL:

GELEN EN AZINDAN OZELLESTIRMEZ, TARIMDA REFORMLARLA EN AZINDAN GUNLUK IHTIYACIN OLAN MEYVEYI SEBZEYI ETI EKMEGI KENDI ULKESINDE URETIR, KARDES ANLAMIYORUM KI SAMAN ITHAL DIYORLAR PEYNIR ITHAL DIYORLAR ET ITHAL DIYORLAR DISARIDAN TATILE GELEN TURIST DISINDA DEDIKLERIMIN HANGILERININ DISARIDAN GELMESI IYI ? DAHA DURUN 5-6 MILTON SURIYELI 10 YILA 20 MILYON NUFUSA SAHIP OLDUGUNDA GORECEKSIN, DAGDAN GELEN BAGDAKINI KOVACAK BIRAZ INSAF BE KARDESIM HIC MI ACIMIYORSUN COLUK COCUGUNUN GELECEGINE

yanıt1
yanıt0
Tüm 173 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title