Haberler

Özel hastanelerde koronavirüs test ücreti 250 TL olacak

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı yeni genelgeye göre, koronavirüs testleri hem kamu hem de özel hastanelerde yapılabilecek. Yeni düzenlemeye göre, kamudaki gibi özel sağlık kuruluşlarında da test ücreti 250 TL civarında olacak.

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün neden olduğu Kovid-19 hastalığının tespiti için yapılan PCR testinin yapılmasına ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, hem kamuda hem de özelde daha çok merkezde PCR testi yapılabilecek. Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Mehmet Gündüz imzasıyla il sağlık müdürlüklerine gönderilen genelgede, testin yapılacağı yerlere ilişkin bilgi verildi.

TEST ÜCRETİ 250 TL OLACAK

Test ücretlerine ilişkin de düzenlemenin yapıldığı genelgede, "Bütün numune alma ve test noktalarında bakanlığımızca belirlenen Kamu Sağlık Hizmet Tarifesinde belirlenen test ücreti geçerli olup Kamu Sağlık Hizmet Tarifesinde belirtilen ücret dışında herhangi bir bedel talep edilemeyecektir" dendi.

Yeni düzenlemeye göre, kamudaki gibi özel sağlık kuruluşlarında da test ücreti 250 TL civarında olacak.

"SONUÇLAR DAHA KISA SÜREDE ALINACAK"

Genelgeye ilişkin bilgi veren Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, özel kurumların da 24 saat PCR testi yapabileceğini böylece vatandaşların sonuçları daha kısa sürede alacağını söyledi. Bahat şunları söyledi:

"Öncesinde test için daha ağır şartlar vardı. Daha hızlı test için şimdi şartlarda kolaylaştırma var. Hastanelerde iki tane laboratuvar vardır. Biyokimya laboratuvarı bir de mikrobiyoloji laboratuvarı. Mikrobiyoloji laboratuvarı olan hastanelerin şartları sağlamasıyla kamu sağlayıcıdan bunlar da görev alacaklar. Öncesinde sınırlı sayıda üniversite hastaneleri ve özel hastaneler 24 saat test yapabiliyordu. Şimdi bu testler çok daha fazla yerde yapılacak. Çok kurumda, 24 saat esasına göre yapılması isteniyor. Sonuçların erken çıkması isteniyor. Çünkü ne yazık ki sonuç çıkana kadar insanlar sorumsuz davranıyor. Vatandaş sonuçlar çıkana kadar kendisinde Kovid-19 olabileceğini kabul etmek istemiyor. Şu anda yapılan her şey bulaş riskini azaltmak için yapılıyor." (Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sağlık Bakanlığı PCR Testi Sağlık Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500

Yorumlar (25)

az bence:

bence az 1000-2000 tl olmalı parası olan yaptırmalı olmayan alt gelirli de ücretsiz yararlanmalı, sonuçta zenginle fakirin ayrımı olmalı, devletin elinde ne kadar dar gelirli aile var biliyoır devlet, yok aksini iddaa ediyorsa ozaman o kadar dar gelirliye yardım ettik diye açıklamaları yalan derim, futbol kulüplerinin 100 milyonlarca liralık vergisini sileceğine halkına bedava ya yapsın. gerçi 30 krş luk maske veremediler bunu beklemek hayal olur. lafa gelince yol köprü havaalanı yaptık derler

22
2
yanıtYanıtla
Serci:

Ulan beyinsiz mal devlet hastanesin de bedava zaten neyin kafasino yasiyon

yanıt0
yanıt0
Alkış:

Vallahi bravo, Siyaseti tutmayan biri olarak

yanıt0
yanıt0
param yoksa:

250 lirası olmayan ne yapacak ?

7
2
yanıtYanıtla
Mey:

Evinde ölümünü bekleyecek başka napsın devlet hastaneleri tıklım tıklım test yaptırıcam diye sırada daha çok hasta oluyor yapmak başka birşey yok ALLAH yardımcımız olsn

yanıt0
yanıt0
DOĞRU ADAM:

hamsinin oltadan atladığı gibi okumadan atlasanız iyi olur. . . . parası olmayan ne yapacak diyen arkadaşıma sesleniyorum dikkatli oku. Devlet de ücretsiz özel de paralı ? Sen Anlıyor ?

1
7
yanıtYanıtla
burak:

devlet hastanesine git bakim sana hemen test yapıyorlar mı? yoksa iki gün sonraya mı randevu veriyorlar. Tenekeden insan seni.

yanıt5
yanıt0
Xyz:

Tanıdığın yoksa devlet hastanesinde test mest yaptıramazsın,

yanıt1
yanıt0
Leş doğru adam:

Evde 2 kişi pozitif çıktık eşimde de aynı belirti var 112 aradık birbirimizi gün ne gelen ne giden devlete gitti eşim o halde ateşi yokmuş diye test yapmadılar evde ağrıdan duramıyor eklemleri başı heryeri ağrıyor, devletin geldiği nokta bu işte bilip bilmeden konuşma niye ben 250 lira vereyim param mı var işsiz adamım

yanıt0
yanıt0
büyük lütuf:

helal olsun sn bakanım devlet büyüklerimiz, bir kez daha bizlere yaptığınız bu fedakarca hareket çok duygulandırdı bizi, 250 tl gibi komik bir rakama test yapılması özellikle milletçe coşku ile bizi mutlu etti, bir kere daha büyük icraatın adresi olduğunuzu gösterdiniz Allah razı olsun, sizden, ne böyük bi icraaat ne böyük bir fedakarlık ve millet aşkıdır bu Allahım,

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title