Haberler

Türk Futbolunun Duayen İsimlerinden Metin Türel, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Türk futboluna uzun yıllar kaleci ve teknik direktör olarak hizmet veren İbrahim Metin Türel, son yolculuğuna uğurlandı.

Türk futbolunun duayen isimlerinden biri olan ve dün hayatını kaybeden Metin Türel'in cenazesi Levent Camii'nde öğlen namazına müteakip kaldırıldı. Türel'in cenazesine UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Bursa spor Teknik Direktörü Samet Aybaba ve Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın yanı sıra yakınları ve spor dünyasından birçok isim katılım gösterdi. Cenaze töreninde açıklamalarda bulunan UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik, Tümer'in çok duygusal bir insan olduğunun altını çizerek, "Hizmet açısından çok önemli bir insandı. Bütün o zamanın yetenekleri yalnız futbolcu değil hoca olarak bir ekip kurmuştuk. Özkan Sümer, Tamer Güney hepsiyle beraber çalışma şansına kavuştum. Hepsinin yardımlarını Türk futbolu gördü. Bir devrin kapanışı. Yaprak dökümü gibi gidiyor. Kalbi de çok temiz bir insandı. Çok duygusal yönleri vardı. Kimse de hakkında şikayette bulunmamıştır. Yüreği genişti sevecendi. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

FATİH TERİM: TÜRK FUTBOLUNA ÇOK EMEĞİ VAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Metin Türel ile son zamanlarda telefonla görüştüğünü söyleyerek, "Türk futbolunun başı sağ olsun. Metin Türel hocam hepimizin hocasıydı. Türk futboluna çok emeği var. Hepimizde çok emeği var. İyi bir Galatasaraylıydı. İyi bir eğitici ve antrenördü. Her şeyden önce de iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hem Türk futboluna hem de hepimize fazla fazla emeği var. Son zamanda telefonla da olsa görüşüyordum. Türk futbolunda özellikle teknik adamlık konusunda Gündüz Tekin Onay'lar, Can Tarhan'lar... Metin Türel o grubun önemli halkalarından bir tanesiydi. Naif bir insandı. Hocamızın mekanı cennet olsun" açıklamasını yaptı.

ABDULLAH AVCI: FUTBOLCULUĞUMA VE ANTRENÖRLÜĞÜME ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLADI

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, yaşamının her döneminde Metin Türel'in olduğunu vurgulayarak, "Futbolculuk yaşamımda dokunuşları olan bir büyüğümüzdü. 80'li senelerin başında Vefa genç takımda altyapı koordinatörüydü. İlişkimiz devam etti. Süper Lig'de İstanbulspor'da yardımcılığını yaptım. Bugün 30 küsur senedir bunun içindeyim ve bunun içinde Metin Hoca var. Hem futbolculuğumda hem de antrenörlüğümde önemli katkılar sağladı. Bu zamana kadar yaşamımın her safhasında bulundu. Ailesine sabır diliyorum. Türk futbolunun renkli ve eğitimiyle uğraşan, katkı sağlayan birini kaybettik. Allah toprağını bol etsin" diye konuştu.

RIZA ÇALIMBAY: ONUN ÖĞÜTLERİ SAYESİNDE ÇOK İYİ YERLERE GELDİK

Son olarak Konyaspor ile yollarını ayıran Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Metin Türel'in kendisinde yerinin çok farklı olduğunu söyleyerek, "Metin Hoca'nın yeri bende çok farklı. Ben genç takımdayken beni ilk A takıma alan, antrenmana çıkartan hatta Tekirdağ'a kadar gelip beni seyredip beğenen ve takıma alan birisiydi. Onun verdiği öğütlerle yolumuza devam ettik. Çok iyi yerlere geldik sayesinde. Ben çok iyi bir değeri kaybettiğimize inanıyorum. Çünkü her yönüyle mükemmeldi. Herkese bir şeyler öğretmeye çalıştı" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA DENİZLİ: BİZE GÖSTERDİKLERİNDEN DOLAYI HAKKIMIZI HELAL EDİYORUZ

Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli de milli takıma ilk kez Metin Türel ile gittiğini anlatarak, "Hocaların hocasıydı. Benim de hocamdı. Milli takım formasını Metin abiyle giymeye başlamıştık. Ondan evvel milli takımda görev yapıyorduk ama ilk Metin abiyle bu fırsatı yakaladık. Üzerimizde büyük hakkı var. Hayatımız boyu bize gösterdiklerinden ötürü hakkımızı helal ediyoruz. İnşallah o da bize hakkını helal etmiştir. Onlar bir yolculuk başlattı biz de bu yolculuğu devam ettirmek için elimizden gelen her şeyi ortaya koymaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Metin Türel'in cenazesi Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Abdullah Avcı Fatih Terim Metin Türel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

Dürbünlü:

İmanlı gittiyse hak rahmet eylesin.. Amin

7
6
yanıtYanıtla
Huriye Teyze:

Allah tahsilatını affetsin..Amin

yanıt0
yanıt0
herkes:

Küllü nefsin zai gatil mevt (her canlı ölümü tadacaktır)

2
0
yanıtYanıtla
????????:

Her şey futbol deyil...Kardeşler varmı Namaz Hac Zekat Oruç ..BUNLAR yoksa OFSAYT...olmuş insan oğlu

1
1
yanıtYanıtla
KUZEYİN UŞAĞI:

Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun. inşallah.

1
0
yanıtYanıtla
Yorumsuz:

Vakti Gelen gidecek her canli ölümü tadacaktir zenginmis fakirmis garibanmis Ölüm herkese gelecek ve kimseyi ayirt etmez ölüm

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ilk defa adını duydum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title