Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı, telafi eğitiminin detaylarını paylaştı! Öğretmenlere ek ders ücreti verilecek

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Temmuz sonrasında başlayacak olan yaz döneminde başlatılacak telafi eğitimlerine katılımın öğretmenler için 'gönüllülük' esaslı olduğunu ve katılan öğretmenlerin ek ders ücreti alacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Ömer İnan, 2 Temmuz'a kadar sürecek telafi eğitimleriyle ilgili açıklama yaptı.

İnan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Telafi programımızın 'yaz dönemi' kapsamında, isteyen öğretmen ve öğrencilerimize, ikamet veya tatil adreslerinde; sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler için imkanlar oluşturuyoruz. Öğretmenlerimiz, bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabileceklerdir" ifadelerini kullandı.

MEB'den 'telafi eğitimi' açıklaması

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

17 günlük tam kapanma sürecinde yüz yüze eğitime ara verilmiş ve sınavlar da ertelenmişti. Kademeli normalleşme sürecinde de uzaktan eğitime devam etme kararı alındı.

Bu nedenle milyonlarca öğrenci ve velinin gündeminde "okullarda telafi eğitim yapılacak mı, ne zaman?" soruları yerini aldı. Öğrenci ve veliler okullarda telafi eğitimi konusunda detayları merak ederken ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Selçuk, telafi uygulamasına hazır olduklarını ve büyük, kapsamlı bir telafi süreciyle olumsuz etkileri ortadan kaldıracaklarını bildirdi.

Twitter hesabı üzerinden "eğitimdetelafibaşlıyor" etiketiyle paylaşım yapan Selçuk, "Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak." ifadelerini kullandı.

Okulların 2 Temmuz'a kadar açık olacağını hatırlatan Bakan Selçuk, "Yazın dileyen veliler çocuklarının matematik kampı, kursu ya da yaz okulları ya da televizyondaki destek çalışmaları ve EBA internetteki aktivitelerle desteklenmesi konusunda yüzlerce etkinlik görecekler." diye konuşmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

milli eğitim bakanlığı Ömer İnan Haberler

500

Yorumlar (9)

Tuncay Acar:

öğretmenler gereğinden fazlasını alıyor.telafi eğitimde üçret almasa ne olacakki.yaz tatilinde bile maaşları kesintisiz ödeniyor.ne fedakarlığı bu anlamadım.

158
456
yanıtYanıtla
Ercan tsc:

Anlayamazsın

yanıt177
yanıt46
Memet Büyük:

E sende öğretmen olsaydın kardeş tutanmı vardı

yanıt9
yanıt3
Yılmaz Çavuşoğlu:

Haklısın. İşin ilginç yanı 441 öğretmenin bu yorumu beğenmemesi. Bu da sözüm ona okumuşların eleştiriye ne denli tahammül etmediklerini ve erdemden uzak olduklarını gösteriyor. Adabı bilmeyen kişiler çok. İdareciler ise göze girmek için yarış atı gibi görür öğrenciyi. Şahsına değer vermez. Başarı belgeleriyle kendini avutur. Ama öğretmenin hsftssonu ekdersine göz diker. Üstelk belki de iki maaş alır

yanıt3
yanıt8
Tadında Video:

İnfaz koruma memurları(Gardiyan) pandemi sürecinde ailesinden uzak halen cezaevlerinde mahküm gibi yatmakta iken böyle bir nezaketle ve ikramla karşılaşmadı devletin üvey çocuğu oldu, Avrupa da en üst düzeyde maaşı olan infaz koruma memurları Türkiyede linç ediliyor Hiç kimse bu mesleğin hakkını anlamadı...

23
88
yanıtYanıtla
Memet Büyük:

E öğretmen olsaydın kardeş tutanmı vardı

yanıt7
yanıt3
Murat Kaya:

Uzaktan eğitime katıl da anlatalım...

58
4
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

2 Temmuzda Adana 50 derece sıcaktan kavrulacak bunlar okul diyor , öğretmene ücret vereceksen öğrenciye de ücret ver ben bu sıcakta göndermem ve gitmem de

8
2
yanıtYanıtla
Nurcan Akan:

Öğretmenler yazın ek ders almaz zırrrr cahıllllll

4
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title