Haberler

Kadınlar Gününde 'Selçuklu Kıyafetleri' Defilesi

Güncelleme:

Kayseri Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Selçuklu Dönemi Kıyafetleri' defilesi büyük ilgi gördü.

Kayseri Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan ' Selçuklu Dönemi Kıyafetleri' defilesi ilgi gördü. 17 Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüsü öğrencisinin mankenlik yaptığı defilede, Selçuklu dönemine ait 28 kıyafet tanıtıldı.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde Selçuklu döneminin anlatıldığı ve Selçuklu motiflerinin kullanıldığı defilede en çok alkışı, Erciyes dağını sembolize eden 'Erciyes' kıyafeti aldı. Enstitü öğrencilerinin ortak çalışması sonucu hazırlanan ve okulun koleksiyonları arasında bulunan kıyafetlerden oluşan defileyi çok sayıda kadının yanı

sıra erkekler de hayranlıkla izledi.

KAYSERİLİ KADIN YÖNETİCİLER DE PODYUMA ÇIKTI

KAYSERİ Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Penbegül Selman ile AK parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı da 'Selçuklu Dönemi Kıyafetleri' defilesinde mankenlik yaptı. Defilenin final bölümünde podyuma Selçuklu kıyafetleri giyerek çıkan Kayseri Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Penbegül Selman ve AK Parti Kayeri Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı'na konsey üyeleri Sema Elmacıoğlu ile Beyhan Bolak Hisarlıgil de eşlik etti.

Kayseri Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüsü Müdüresi Nazende Büyükkatırcı, defilenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Selçuklu Kayseri Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title