Haberler

Kumkapı, Balıkçılar Çarşısı'na Kavuştu

Kumkapı, Balıkçılar Çarşısı'na kavuştu Yenilenen Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı gerçekleştirilen törenle açıldıİSTANBUL - Balık sezonunun başlamasıyla yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla yenilenen tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı'nın açılışı yapıldı.

Kumkapı, Balıkçılar Çarşısı'na kavuştu

Yenilenen Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı gerçekleştirilen törenle açıldı

İSTANBUL - Balık sezonunun başlamasıyla yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla yenilenen tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı'nın açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, balıkçılık sektörünün cari açığa 650 milyon dolar düzeyinde bir katkı sağladığını ifade etti.

Kumkapı, Avrasya Tüneli bağlantı yolları üzerinde bulunduğu için 3 yıl önce yıkılan ünlü Balıkçılar Çarşısı'na yeniden kavuştu. Yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla yenilenen tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı'nın açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 25 balıkçı esnafı ve 5 restoranın yer aldığı çarşı, sezonun ilk tutulan balıklarıyla vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

"25 balıkçı esnafımız, 5 restoranımız hatta çay ocağına kadar aynısı yapıldı"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "İstanbul'da daha büyük bir yer olması gerekmez miydi?' diyenler olabilir. Büyükşehir burayı planlarken orada kaç esnafımız varsa sadece onlar kadar burada yer yapıldı. 25 balıkçı esnafımız, 5 restoranımız hatta çay ocağına kadar aynısı yapıldı. İlave hiç bir şey olmadı. Çok güzel bir yer oldu. ' Neden bu kadar küçük denilirse?' mevcut sayıyı koruma adına yapıldı" dedi.

"Sezon harici dönemde de burası hep açık"

1 Eylül ile Mayıs ayı arasının balık sezonu olduğunu yineleyen Başkan Uysal, "Bu mekanda ise 12 ay. Burada olta balıkçılığı da geçerli olacak. Onlardan da alınıp satılıyor. Dolayısıyla muhakkak halkımızın 1 Eylül'de balık sezonuyla birlikte balığa ilgisi daha fazla artabilir. Sezon harici dönemde de burası hep açık. Sezon harici dönemde de olta balıkçılığından amatör balıkçılardan toplanan balıklar ile burada esnafımız işine devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Balıkçılık sektörü cari açığa 650 milyon dolar düzeyinde bir katkı sağlıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte babasının fırınında balık yedikleri anısını anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "İhraç ettiğimiz 2002 yılında yaklaşık olarak 95 milyon dolar. Bugün itibariyle 9 kat artış gösterdi. 855 milyon dolar oldu. Bu kadar bir ihracatımız var. İthalatımız da var. O da aşağı yukarı 150-200 milyon dolar düzeyinde. Demek ki 650 milyon dolar burada dış ticaret fazlamız var. Türkiye'nin ekonomisinin en temel sorunlarından birisi olan cari açığa balıkçılık sektörü yaptığı faaliyetler dolayısıyla 650 milyon dolar düzeyinde bir katkı sağlıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Kumkapı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title