Haberler

Son dakika haberi! Bakan Soylu'nun açılışını yaptığı cami, hem Selçuklu hem de Osmanlı mimarisini yansıtıyor

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre Bakan Soylu'nun açılışını yaptığı cami, hem Selçuklu hem de Osmanlı mimarisini yansıtıyor Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 125'inci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı içerisinde yer alan ve 600 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Şehit Uzman Çavuş Sami Yılmaz Camii hem Osmanlı hem de...

Bakan Soylu'nun açılışını yaptığı cami, hem Selçuklu hem de Osmanlı mimarisini yansıtıyor

KARABÜK - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 125'inci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı içerisinde yer alan ve 600 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Şehit Uzman Çavuş Sami Yılmaz Camii hem Osmanlı hem de Selçuklu mimarisini yansıtıyor.

125. Alay Komutanlığı içerisinde yapımı tamamlanan ve alaydan mezun olan ilk Şehit Jandarma Komando Sami Yılmaz'ın adının verildiği caminin açılışı geçtiğimiz Cuma günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılmıştı. Hem Selçuklu hem de Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapılan cami 600 kişinin ibadet yapmasına olanak sağlıyor. Diyanet tarafından 81 ildeki camilerden toplanan bağışlarla yapılan bu camideki Jandarma Şualı Ayyıldız içlikler ilk defa bu camide yer alıyor ve görsel güzellik oluşturuyor. Ayrıca Osmanlı ilk dönemlerinde görülen ahşap göbekli renkli tavan kaplaması, ahşap oyma minber mihrap ve kürsüsü, halısı, dış cephesinde uygulanan taş ve tuğla kaplaması, ahşap görünümlü saçak ve payandaları iç cephedeki kalem işleri ve kullanılan yapı malzemeleri ile Türkiye de ilk ve örnek cami.

İnşaat Mühendisi Hacı Mehmet Gençer, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve 125'inci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı arasında yapılan protokolle inşa edilen Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtan yapılan işlemelerde Türkiye'de örnek bir cami olduğunu söyledi.

Caminin alanın 380 metrekareye oturduğunu ve avlusuyla birlikte 2 bin kişinin ibadet edebileceğini belirten Gençer, Safranbolu'nun yanı sıra Selçuklu ile Osmanlı mimarisinin camiye yansıtıldığını aktararak şunları söyledi: "Türkiye'nin 81 ilinden gelerek burada görev yapan askerlerimizin olduğu bir yerde 81 ildeki camilerden toplanan bağışlarla yapılan bu cami çok da anlamlı oldu. Emeği geçen işçisinden çalışanından mühendisinden mimarına kamu kurum ve kuruluşlarından herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title