Haberler

Sırbistan'da, "3. Türk Filmleri Festivali" Başladı

Sırbistan'da, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Türk Filmleri Festivali'', ''Romantik Komedi'' isimli filmin gösterimiyle başladı.

Belgrad Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği'nin düzenlediği festivalin açılışını yapan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, Türk Filmleri Festivalinin, Belgrad'daki kültürel yaşamın geleneği haline geliyor olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Bozay, festival programı kapsamında gösterilecek filmlerin Türkiye ve Sırbistan halklarını daha da birbirine yaklaştıracağına inandığını dile getirdi. Festivalin açılışına katılan Yugoslavya Sinemateği Müdürü Rodaslav Zelenoviç de festival kapsamında büyük çoğunluğu geçtiğimiz yıl içerisinde vizyona giren Türk filmlerinin seyirciyle buluşacağını söyledi. Zelenoviç, son dönemde Avrupa sinemasında yaşanan değişimlerin Türk sinemasında da etkisi gösterdiğini belirterek, son dönemde yapılan Türk filmlerinin kalitesiyle dünya genelinde sesini duyurduğunu kaydetti. ''Romantik Komedi'' isimli 2009 yapımı Türk filminin gösterimiyle başlayan festivalin ilk gününde Belgradlı sinemaseverlerin festivale yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Festival kapsamında, Romantik Komedi'nin yanı sıra, ''72. Koğuş'', ''Hayde Bre'', ''Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Trajik Öyküsü'', ''Eşrefpaşalılar'' ve ''Masumiyet'' filmleri gösterilecek.xx

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Belgrad Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title