Haberler

Geleneksel 'Sudan Koyun Geçirme' Yarışması Tamamlandı

Güncelleme:

Bu sene 850'incisi düzenlenen 'Sudan Koyun Geçirme Yarışması' renkli görüntülerle tamamlandı. Fevzi Akdağ birinci, Batuhan Çelik ikinci, Hasan Salık ise üçüncü oldu.

Geleneksel "Sudan Koyun Geçirme" yarışması tamamlandı

DENİZLİ - Bu sene 850'incisi düzenlenen "Sudan Koyun Geçirme Yarışması" renkli görüntülerle tamamlandı. Düzenlenen yarışmada Fevzi Akdağ birinci, Batuhan Çelik ikinci, Hasan Salık ise üçüncü olurken ödüllerini protokol üyelerinden aldılar.

Geleneksel hale gelen ve bu sene 850'ncisi düzenlenen "Sudan Koyun Geçirme Yarışması" Denizli'nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit Mahallesinde düzenlendi. Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Sudan Koyun Geçirme Yarışması'nda 34 çoban, sürü başı koçlarıyla koyunlarını Menderes Nehri'nin sularına atlatarak karşıya geçirmeye çalıştı. Bazı çobanlar sudan koyunlarını başarılı bir şekilde geçirirken bazı çobanların ise çabası yeterli olmadı. Yarışmada Fevzi Akdağ birinci, Batuhan Çelik ikinci, Hasan Salık ise üçüncü olurken, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini protokol üyeleri verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Akdağ Sudan Kültür Sanat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title