Haberler

Kripto Piyasaları için tarihi an: SEC, Ethereum ETF kararını açıkladı

Güncelleme:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para sektörü için önemli bir karara imza attı ve spot Ethereum borsa yatırım fonlarına (ETF) onay verdi. Bu karar, uzun süren müzakereler ve kapsamlı incelemeler sonucunda alındı. Geoff Kendrick'in öngörüsüne göre, bu gelişme ilk yıl içinde Ethereum piyasasına 15 ila 45 milyar dolar arasında yeni yatırım çekebilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para sektörünü derinden etkileyecek tarihi bir karara imza atarak spot Ethereum ETF'lerine onay verdi. Bu gelişme, uzun süredir devam eden müzakerelerin ve kapsamlı incelemelerin ardından gerçekleşti.

ABD'DEN KRİPTO SEKTÖRÜNE DESTEK

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uzun süren müzakereler ve kapsamlı incelemeler sonucunda spot Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF) piyasaya sürülmesine onay verdi. Bu tarihi karar, Ethereum ETF'lerinin S-1 kayıt beyanlarının tamamlanmasını ve SEC ile yapılan yoğun görüşmeler neticesinde varılan anlaşmaları kapsayan zorlu süreçlerin sonucunda alındı.

Standard Chartered Dijital Varlıklar Araştırma Grubu Başkanı Geoff Kendrick'in öngörüsüne göre, bu gelişme ilk yıl içinde Ethereum piyasasına 15 ila 45 milyar dolar arasında yeni yatırım çekebilir. Bu durum, kripto para sektörüne kurumsal sermaye akışını hızlandırarak, Ethereum'un değerini ve piyasa hakimiyetini artırması bekleniyor.

FİNANS ŞİRKETLERİNDEN STAKE ETMEME SÖZÜ

SEC'in endişelerini gidermek amacıyla, Fidelity, Franklin Templeton, Ark, Invesco, Grayscale, Bitwise ve VanEck gibi sektörün önde gelen finans şirketleri, başvurularına Ethereum'ları stake etmeyeceklerine dair taahhütler eklediler. Bu adım, SEC'in kararını olumlu yönde etkileyerek, spot Ethereum ETF'lerine onay verilmesinde önemli rol oynadı.

Son olarak SEC'in, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy ve Franklin Templeton tarafından sunulan ETF teklifleriyle ilgili 19b-4 formlarının onaylanmasının ardından, şirketlerin piyasada işlem görebilmeleri için S-1 kayıt beyanlarının etkinleştirilmesi gerekiyor. Bu süreç, henüz başlamadı ve ne zaman tamamlanacağı konusunda net bir süre verilmedi. Uzmanlara göre, bu işlemler birkaç hafta içinde sonuçlanabilirken, geçmişte bazı durumların üç aydan fazla sürdüğü bilinmektedir.

Uzman ETF analisti James Seyffart, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seyffart, "Eğer işlemler hızla ilerletilirse birkaç hafta içerisinde sonlandırılabilir. Ancak daha önce benzer süreçlerin üç ayı aşkın sürelerde tamamlandığına dair birçok örnek mevcut." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Amerika Birleşik Devletleri Kripto Para Kripto Para Kripto Yatırım Kripto Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500

Yorumlar (2)

Lütfullah Çakır:

Bu alınan kararı erkenden haber alanlar olmuş 21 mayısta %20 değer kazanmış ethereum

4
0
yanıtYanıtla
Mr Aragorn:

O iş öyle değil. İki gün önce başvuru yapıldı. Ve için millette vir beklenti oluştu. Herkes saldırdı bir gecede 750 dolar attı. Saldıranlarsan biri de bendim. Riske girdim kaldıraçlı işlem açtım zabanan bir kalktım 1000 usd lik hesap 17000 dokar olmuş. Şimdi arabayı yenileyeceğim.

yanıt2
yanıt7
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title