Haberler

Kırıkkale'de ilk "mahalle konağı" açıldı

Kırıkkale Belediyesince eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerin mahalle sakinlerinin yaşamlarına katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilen "mahalle konakları"nın ilki açıldı.

Kırıkkale Belediyesince eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerin mahalle sakinlerinin yaşamlarına katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilen "mahalle konakları"nın ilki açıldı.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kaletepe Mahallesi Konağı'nın açılışında yaptığı konuşmada, 5 mahallede konak yapımını tamamladıklarını, ilk olarak burasının açıldığını söyledi.

Fiziki görünümü ile Türk kültürünün yansımasını istediklerini dile getiren Saygılı, şöyle konuştu:

"Buralara mahallelilerimiz gelip uğrasınlar, otursunlar, aralarındaki dostlukları komşuluklarını geliştirsinler istiyoruz. Mahalle konağımızda çaylarını, kahvelerini içecek olan vatandaşlarımızın problemlerinin yerinden tespit edip sorunların çözüldüğü yerler olmasını hedefliyoruz. Buralara semt sakinlerinin ilgi göstereceklerine inanıyoruz. Mahalle konakları, düzenlenecek birbirinden farklı kurslara da ev sahipliği yapacak. Kadınlarımızın sosyal yaşama katılmaları açısından önemli bir yer olacağına inanıyoruz."

Saygılı, konaklarda kadınlar için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile tel kırma, ebru, ahşap boyama, takı tasarımı gibi el sanatları kurslarının yanı sıra Kur'an kursu, yabancı dil eğitimi ve okur yazarlık kursları düzenlemeyi planladıklarını aktardı.

Gençler için de sınavlara hazırlık kursları ve bağlama ile gitar kurslarının verilmesini planladıklarını belirten Saygılı, mahalle konaklarının haftanın 6 günü açık olacağını kaydetti.

Kaletepe Mahallesi sakinleri de mahalle konağı uygulamasından dolayı Başkan Saygılı'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Saygılı Kırıkkale Kaletepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title