Haberler

    Fenerbahçe, Kenan Evren Lisesinden Vazgeçti, 100 Milyon TL'yi Geri Alıyor

    Güncelleme:

    Kenan Evren Lisesi'nin yerini almak için 3 okul, 1 salon yapan Fenerbahçe, muradına eremeyince harcadığı parayı devletten istedi. Kulüp, 100 milyon TL'yi geri alacak.

    F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, haziran ayında yapılacak seçim öncesi Kenan Evren Lisesi'nin üzerinde bulanan arazi krizini çözüme kavuşturdu.

    Sarı-Lacivertliler, 2002 yılında dönemin Bakanı Necdet Tekin ile imzalanan protokol gereği 3 okul ve 1 spor salonunu yaparak, bunun karşılığında Kenan Evren Lisesi'nin 49 yıllığına kendilerine kiralanmasını talep ediyordu. Uzun yıllardır sürüncemede kalan bu araziyle ilgili Başkan Yıldırım, Ankara'da yaptığı görüşmelerden bir sonuç aldı.

    100 MİLYON TL GERİ ALINACAK

    Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşma sağladı. F.Bahçe, yapılan anlaşmada Kenan Evren Lisesi'nin 49 yıllığına kendilerine kiralama istediğinden vazgeçti. Araziyi kiralamak için yapılan Ataşehir Anadolu Lisesi, Sancaktepe İlkokulu, Üsküdar Yavuztürk İlkokulu ve Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Spor salonunun yapımında bankadan çekilen krediler ve bunların faizleri olarak kulüp kasasından çıkan 100 milyon TL geri alınacak. Bu anlaşmanın Başkan Aziz Yıldırım tarafından açıklanması bekleniyor.

    FENER CENTER DEREAĞZI'NA YAPILACAK

    Akşam'ın haberine göre; Aziz Yıldırım'ın bir numaralı planı Saraçoğlu'nun arkasında yer alan Kenan Evren Lisesi üzerine bir Fener Center yapmaktı. Kenan Evren Lisesi'nin arazisinden vazgeçen Yıldırım'ın Fener Center projesini ise Dereağzı'na taşınmayı planladığı ortaya çıktı. Öte yandan Spor Toto ile yapılan forma kol sponsorluğu tribün sponsorluğuna dönüştürüldü. Yapılan anlaşmaya göre; Sarı-Lacivertli kulüp kasasına bu anlaşmadan dolayı 50 milyon TL koyacak.

    Kaynak: Skorer / Ekonomi

    Aziz Yıldırım Necdet Tekin Fenerbahçe Spor Ekonomi Haberler

    500

    Yorumlar (11)

    erdem:

    bu okulun adı hala kenan evren lisesi mi

    14
    7
    yanıtYanıtla
    Gercekci:

    GS ve BJK , yi Devlet yardimlariyla ihya etti FB bütün Tesisleri enayi gibi kendi Parasiyla yapti burada haksiz rekabet var .

    14
    3
    yanıtYanıtla
    Fanatik:

    Aziz parayı al git yeter istemiyoruZ seni.Bırak başkanlık sevdasından yeter güzellikle bırak zarar veriyorsun artık Aykutu da getirererek bütün taraftarı soğuttun her şeyden

    9
    6
    yanıtYanıtla
    GIYBET TİN:

    UYANIK KÖFTEHORLAAARRR DEVLETİ ŞAPA OTURTCAKTI OLMADI PARALARI GERİ İSTİYORLAR

    7
    6
    yanıtYanıtla
    halk..:

    fenere gelince tırt. . . ulen hukumet. . .

    6
    5
    yanıtYanıtla
    yine mi adana diyen adam:

    Stadin yanina okul hangi akla hizmet

    6
    3
    yanıtYanıtla
    rizeli vatandaş:

    ben de devletteki bürokrasiyi biliyorsam, bu paranın talep edildiği gün maliyenin klübe baskın yapacağından adım gibi eminim. hiç olmadı iki sene sonra vergi affı istersiniz, vergi borcunu silin dersiniz. gidersiniz saraya. o zaman alırsınız şeyi. . o zaman görürüm sizi, 3 okul nerden 100 milyon a maloluyor. yalan.

    3
    4
    yanıtYanıtla
    Alparslan teks:

    Tunç değil yunanistanin

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Noname:

    Dogan haberi oku ve ondan sonra konus. Bilip bilmeden iftira atma.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Halk:

    Fener yıllar önce karşılığında okullar ve salonlar yapıp teslim etmiş ve devlet vazgeçtim vermiyorum çünkü senin gs gibi bir lovin yok demiş.. yanı lütuf yok red var parasını alacağı bile muamma fener yine yenilmiş olay bu..

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title