Haberler

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü...

Gebze Emekçi Kadınlar Platformu, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü Dolayısıyla Biraraya Geldi.

Gebze Emekçi Kadınlar Platformu, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla biraraya geldi.

Gebze Emekçi Kadınlar Platformu üyesi bir grup kadın ellerinde döviz pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Bazı sendika ve siyasi parti üyelerinin de desteklediği grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen üyesi Nermin Uludağ yaptı.

Kadına yönelik şiddetin toplumdaki diğer şiddet ve tahakküm biçimleriyle iç içe geçerek her geçen gün kendini yeniden gösterdiğini ifade eden Uludağ, kadının hem piyasa mekanizmaları içerisinde, hem de ev içindeki emeğiyle iki ayrı kategoride sömürüldüğünü öne sürerek, özetle şu görüşleri savundu:

''Bizler bedenimizle ve geleceğimizle ilgili kararlardan seçim yapma hakkı, bedensel bütünlüğümüze saygı, sürekli istihdam, nitelikli eğitim, mesleki öğrenim, sağlık hizmetlerine ulaşım, yaşlılıkta güvence, politik karar organlarında söz sahibi olmak istiyoruz. Bizler anne, eş, işçi olmadan önce üreten ve değer yaratan eşit haklara sahip yurttaşlarız.

Bizler, bütün insanların cinsiyet etnik köken, ulusal ve dinsel kimlik, cinsel yönelime bakılmaksızın eşit hak ve özgürlüklerden yararlandığı, demokratik çalışma hayatı kadınların eşitlik hakları ve demokratik bir Türkiye için mücadele edeceğiz.''

Açıklamanın ardından dağılan gruptakiler film gösteriminin yapılacağı Eğitim-Sen Gebze şubesine gitti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title