Haberler

Kadına Karşı Ayrımcılık Irkçılıktan Daha Tehlikeli

Partisinin TBMM Grup Toplantısında Konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,'kadına Karşı Ayrımcılık Irkçılıktan Daha Tehlikelidir.'dedi.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,"Kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan daha tehlikelidir."dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadınlar gününü kutlayan Erdoğan, kadın ve ailenin güçlenmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu, toplumun kalkınmasında cinsiyet ayrımcılığından kurtulmanında önemli rol oynadığını söyledi

Dünya genelindeki çatışmaların en büyük mağdurunun coçuklar ve kadınlar olduğuna dikkat çeken Erdoğan,"Yaraları sarmak için büyük bir zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız vardır.Kadına yönelik her türlü şiddet, cehalette eş anlamlıdır ve bizim dünyamızda yeri yoktur.Kadına ve kız çoçuklarına karşı cinsiyet ayrımcılığı, bir cehalet töresi olabilir.Kültürel kimliğimiz, inanç ve hukuk sistemimiz şiddeti, cinsiyet ayrımcılığını kabul etmez.Kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan daha tehlikelidir.T.C. kadınları şiddetle birlikte telaffuz edilemez.

Toplumsal sorun olarak şiddetin bugün ekranlarda bir gösteri gibi yanlış rol modelleri ile ortaya çıktığına göre bu sorunu çok boyutlu ele almalıyız.Şiddeti karşıda sıfır tolerans tanımalıyız.

Şiddetin pan zehiri, devlette toplumda, ailede her yerde adalettir.Tıpkı nefretin panzehirinin sevgi ve şevkat olduğu gibi...Kız çoçukların eğitimini yüzde yüze çıkarmak için bütün gücümüzle biz başlattık CHP zihniyeti veya diğerleri değil. Özellikle son zamanlarda anamuhalefet partisi, AK Parti'nin kadınlara yönelik doğru konuşmadığını ifade ediyor.Elinize dizinize dursun bunu nasıl söylersin.Biz sizin icraatlarınızı da biliyoruz.Bugüne kadar kadınımıza ne kazandırdınız? Ne verdiniz?Biz bunları yaparken siz yoksunuz.Geçmişte de olmadınız, olamazsızın zaten.Broşürler dağıtarak, yalan yanlış iftiralarla AK Parti'ye gölgeleyemezsiniz. Söylemediğim lafları söyledi gibi göstererek Tayyip Erdoğan'ı gölgeleyemezsiniz.

Siz niye kadınlar için gerekli yasaları çıkarmadınız.İktidar oldunuz...Her ne kadar tek başınıza olamasanızda kıyısından köşesinden oldunuz...Tek başına da olamazsınız çünkü bu toplumdaki kadınlar size inanmıyor."dedi.

Erdoğan, bu sözleri ile CHP'yi eleştirdikten son kadınlarla ilgili hazırladıkları yasal düzenlemelere ilişkin bilgi verdi.

-GENÇLER YİNE ŞOV YAPTI-

Öte yandan AK Parti grup toplantısında gençlik kollarının şovu vardı.Solanda bulunan AK Partili gençler uzun süre Başbakan Erdoğan lehine tezahürat yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title