Haberler

    İtalya'da Ayrılık Üstüne Ayrılık

    Gianluigi Buffon'un ardından Daniele De Rossi ve Andrea Barzagli de milli takımı bıraktıklarını açıkladı.

    Efsanevi kaleci Gianluigi Buffon'un ardından deneyimli futbolcular Daniele de Rossi ve Andrea Barzagli de İtalya Milli Takımı'na veda ettiklerini duyurdu.

    2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda, ilk maçta 1-0 yenildiğiile Milano'daki rövanşta 0-0 berabere kalarak elenen İtalya Milli Takımı'nda üç oyuncu birer birer ayrılık kararlarını açıkladı.

    "Gök-mavililer" olarak anılan milli takımdaki kariyerini noktaladığını duyuran ilk isim, maç sonu yaptığı açıklamayla kaleci Gianluigi Buffon oldu. Deneyimli file bekçisini, 2004'ten itibaren bu formayı giyen de Rossi ve Barzagli takip etti.

    İsveç ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından konuşan 34 yaşındaki de Rossi, şunları kaydetti:

    "Bu, benim için kapanan bir parantez oldu. Bizim futbolumuz için karanlık bir dönem, bu iki yıllık serüvenin parçası olan biz futbolcular için daha da karanlık bir an. Federasyonun şimdi önemi bir görevi var; o da böylesine bir hayal kırıklığından yeniden harekete geçmek. Bugün takım arkadaşlarımın sahada ortaya koyduğu ruhla yeniden harekete geçmek. Bu 180 dakikadaki performansımızla elenmeyi hak etmedik ama onları tebrik ederiz."

    De Rossi, maç içinde bir ara teknik direktör Gian Piero Ventura'nın kendisini oyuna almak için ısınmaya göndermek istemesine itiraz etmesine, "Maç 0-0'dı ve beraberliğe oynamıyorduk. Benim yerime hücumculardanya da 'nin girmesini istedim." sözleriyle açıklık getirdi.

    "İsteği olan gençlerle yeniden başlamak gerek"

    Andrea Barzagli de İsveç maçının ardından yaptığı açıklamada, futbol bakımından hayatının en büyük hayal kırıklıklarından birini yaşadığını anlattı.

    İtalya'nın Dünya Kupası serüveninin finallere ulaşamadan bitmesinin üzücü olduğunu vurgulayan Barzagli, "Bu maçta ne eksik kaldı bilemiyorum ama Dünya Kupası'nın dışındayız. Bu takımı bu şekilde bırakmak kolay değil." dedi.

    Son Avrupa Şampiyonası'nda geçen yıl Almanya'ya elendikleri karşılaşma sonrası duygularına hakim olamayarak ağladığını hatırlatan 36 yaşındaki oyuncu, Milano'daki İsveç maçının ise hem kariyerine hem de bütün oyunculara darbe olduğunu belirtti.

    Buffon ve de Rossi ile 2006'da Dünya Kupası zaferiyle büyük coşku, İsveç'e karşı da çok büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen Barzagli, "Umut her zaman olmalı. 4-5 tecrübeli oyuncu için bir dönem kapanıyor. İsteği olan gençlerle yeniden başlamak gerek." diye konuştu.

    Aynı başlıkta

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Daniele De Rossi Gianluigi Buffon İtalya İsveç Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title