Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 87. Yıldönümü

Türkiye Kamu-sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, Türkiye'nin, İstiklal Marşı'nın Kabulünden 87 Yıl Sonra Yeni Bir İstiklal Savaşı Verdiğini Söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, Türkiye'nin, İstiklal Marşı'nın kabulünden 87 yıl sonra yeni bir İstiklal Savaşı verdiğini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalara üye memurlar, İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Parkı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni fiilen ortadan kaldırmayı şiar edinenlerin, amaçlarına topla, tüfekle ulaşamayacaklarını anlayarak bugün farklı yöntemler denediğini, Türkiye'yi sömürge haline getirmek isteyen Avrupa Birliği'nin, feraseti bağlanmış yöneticilerin de katkılarıyla Türk milletine baskı ve dayatmalarda bulunduğunu ileri sürdü.

İstiklal Marşı'nın kabulünden 87 yıl sonra Türkiye'nin yeni bir İstiklal Savaşı verdiğini savunan Köse, şöyle konuştu: "İstiklal Marşımızın kaleme alındığı dönemdeki gaflet, dalalet ve hatta hıyanetin bugün yeniden bir canavar gibi vücuda geçtiğini derin bir acıyla görmekteyiz. Ülkemizin sürüklendiği mecra, İstiklal Marşı'nı her okuduğunda ya da her duyduğunda heyecanlanan insanlarımızı endişeye sürüklemektedir. Gözlerini ülkemiz topraklarından başka bir yere çevirmemekte direnen sinsi güçler, elemlerine ulaşabilmek için bugün Kurtuluş Savaşı günlerinden daha farklı yollarla hedeflerine ulaşmak için çabalamakta; ülkemizi bölmek, bütünlüğümüzü parçalamak, akılları karıştırmak için her zamankinden daha sinsi yöntem izlemektedir. Türk gençliği maneviyatından uzaklaştırılarak, bu gençlere Avrupa kültürü dayatılmaya çalışılmaktadır. Türk gelenek ve göreneklerinden uzaklaştırılan gençlerin, vatan topraklarının bölünme tehlikesine karşı duyarsızlaştırılması amaçlanmaktadır. Ama bu heves alçakların kursağında kalacaktır" dedi.

İSTİKLAL GÜNÜ Milletimizin tüm bu sinsiliklere karşı daha uyanık olması gerektiğini anlatan Köse, sözlerini şöyle tamamladı: "Cenab-ı Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın, diyen şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, verdikleri istiklal mücadelesiyle böyle büyük bir marşı yazdıran aziz şehitlerimizi ve devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak, 12 Mart'ın Türkiye ve dünyada 'İstiklal Günü' ilan edilmesini talep ediyoruz." (MT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title