Haberler

İBB'nin bin yeni taksi teklifi UKOME'de 9'uncu kez reddedildi

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin taksi projesi kapsamındaki bin yeni taksi teklifi, UKOME toplantısında 9'uncu kez reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından getirilen, kentte bin adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında dokuzuncu kez reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 9. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine" diyerek paylaşım yaptı.

"ACI VERİCİ ŞEYLER VAR ORTADA"

Murat Ongun konuya ilişkin ikinci bir paylaşımında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan'ın toplantıdaki açıklamalarına yer verdi. Ongun videoyu "Her ne kadar oylamaya yansımasa da, İstanbul'daki taksi sorunu artık Bakanlık yetkilileri tarafından da kabul ediliyor. İstanbul Liman Başkanı'mızın bu sözleri, sorunun sadece bir parçası olsa da son derece önemli" notuyla paylaştı.

Muhammet Erdoğan konuşmasında "Acı verici şeyler var ortada. Şu salonda hiç kimse şunu söyleyemez. kızını rahatlıkla gecenin 12'sinde taksiye bindiremez. Varsa desin ki ben bindirebiliyorum?"

"BİZİ VATANDAŞLA DÜŞMEN ETTİNİZ"

Öte yandan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ise toplantıda, "Sizler bizi vatandaşla düşman ettiniz. 15 Temmuz'da köprülere ilk biz çıktık. Taksilerde doğum yapan bayanlar, hanımefendiler var. Medya iki üç tane kötü taksiciyi alıp PR çalışması yapıyor ve sektörü kötülüyor" dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Oylamada bakanlık temsilcileri ile aynı zaman esnaf odası temsilcileri ret oyu kullandığı için yeni taksi teklifi oy çoğunluğuyla reddedilmiş oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title