Haberler

Infantino'nun Savcıyla Olan İlişkisi Yüzünden Başı Derde Girdi

“Football-Leaks” belgelerinde ortaya atılan iddialar üzerine FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun savcı Rinaldo Arnold ile olan tartışmalı görüşmelerini incelemeye alındı.

"Football-Leaks" belgelerinde ortaya atılan iddialar üzerine FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun savcı Rinaldo Arnold ile olan tartışmalı görüşmelerini incelemeye alındı.

İsviçreli savcı Rinaldo Arnold'un, maçlar ve FIFA etkinliklerine düzenli olarak konuk olmasıyla ilgili ortaya atılan "Football-Leaks" belgeleri FIFA Başkanı ve UEFA eski Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun başını bir kez daha derde soktu. Tüm belgelere erişim hakkı olan Avrupa Araştırmacı İşbirlikleri (EIC) konsorsiyumu, Arnold'un 2016'da Meksika'da yapılan FIFA Kongresi'ne, Milano'daki Şampiyonlar Ligi finaline ve son olarak da Rusya'da yapılan 2018 Dünya Kupası'na özel konuk olarak davet edildiğini ortaya çıkardı. İsviçre'deki Haut-Valais bölgesinin başsavcısı olan Arnold, Dünya Kupası'nda İsviçre - Kosta Rika maçının, ardından Rusya - İspanya maçı da "davetli" olarak izledi.

Arnold'un, Infantino'ya Mayıs 2016 tarihinde gönderdiği bir e-postada, "Şampiyonlar Ligi finali için çok teşekkür ederim, küçük oğlum eşime eşlik ediyor" diye yazdığı ortaya çıkarıldı.

Avrupa medyası konsorsiyumu, Infantino'nun bu hediyeleri verme hakkına sahip olup olmadığını sorgularken, karşısına FIFA'nın iç yönergeleri çıktı. Bu düzenlemelere göre, başkan ve genel sekreter, "Belirli sayıda kişiyi FIFA turnuvaları ve etkinliklerine davet edebiliyor. Bu yüzden Rinaldo Arnold'un davet edilmesinde bir sakınca yok" demişti.

Öte yandan EIC'nin, Arnold'un Gianni Infantino için İsviçre Savcılığı'ndan bilgi topladığını kanıtlaması ise olayı farklı bir mecraya taşıdı. Arnold'un, Infantino'nun, İsviçre Savcılığı tarafından 'Panama Belgeleri' davasında soruşturulup soruşturulmadığı hakkında bilgi alması dikkat çekiyor. Ayrıca, 25 Mayıs 2016'da Arnold'un FIFA pozisyonuna ilgi gösterdiği, "Eğer yeni genel sekretere veya bir asistana ihtiyaç duyulursa gönüllü olurum" e-postası da dikkat çekti.

Bu bağlamda, Haut-Valais Bakanlığı, Infantino ve Arnold'un gerçekleri açıklamak ve ceza hukukuna tabi olup olmadığına karar vermekle ilgili özel bir savcı görevlendirdiği resmi yazıyla duyuruldu. - SANTİAGO

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Football Leaks İsviçre Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title