Haberler

Fiyatları şişirenler kara kara düşünüyor! İkinci el araç piyasası durma noktasına geldi

Güncelleme:

İkinci el piyasasında satışlar durdu. Hareketliliğin olduğu dönemde günde 6 araç satan oto galericiler, şimdi ise haftada 1 ya da iki araç satar oldular. Oto galericiler, talebin olmamasından dolayı yüzde 30 ile 40 arası düşüş olduğunu belirtti.

Yaklaşık üç ay önce ikinci el piyasasında yaşanan büyük hareketliliğin yerini sessizlik aldı. Oto galericilerin bulunduğu pazarda müşteri seyrekliği gözden kaçmazken işlerde ki düşüş belli oluyordu. Satışlardaki düşüşün yüzde 30-40 arası olduğunu söyleyen oto galericiler, faiz oranlarının ve vaka sayılarının düşmesi ile birlikte piyasanın hareketleneceğini söylediler. Şu dönemin tam da ikinci el araç almak için fırsat olduğunu öngören galericiler, yaz döneminde ise bu fiyatlara araç bulmanın zor olacağını söylediler.

"BU DÖNEM TAM İKİNCİ EL ARAÇ ALMA DÖNEMİ"

İkinci el araç piyasasının durgun durumda olduğunu belirten galerici Uğur Potur, "Piyasada sıfır aracın çok olmasından dolayı ikinci el piyasası yüzde 25 düşmüş durumda. Dışarı çıkma kısıtlamaları ve vakaların azalması ile birlikte işler düzelecektir. Şu anda 150 bin liraya kadar olan araçlara talep var. Lüks araçlara çok fazla bir talep yok. Kredi faizlerinin yüksek olması ve dolar ile altının devamlı hareketli olması etkili oluyor. İkinci el piyasasının hızlı olduğu dönemde biz haftada 6 arabaya kadar satıyorduk. Şu anda ise ayda 1-2 araç satıyoruz. Fiyatların artacağını düşünüyoruz. Bu dönem tam ikinci el araç alma zamanı. Yaz döneminde bu fiyatları bulmak zor olacak" şeklinde konuştu.

"İŞLERDE YÜZDE 30-40 ARASI GERİLEME HİSSEDİYORUZ"

İkinci el piyasasının son 10 yılın gerisinde olduğunu söyleyen galerici Yunus Ete, "İşlerde yüzde 30-40 arası gerileme hissediyoruz. Bunun sebebi pandemi ve faiz fiyatlarının yüksek olmasına bağlıyoruz. Düzelmesini ümit ediyoruz. Nisan ayından sonra bir hareketlenme bekliyoruz. Şu anda fiyatlarda yüksek olduğu için taleplere yanıt veremiyoruz. Yazın günde 5-6 araç satıyorken şimdi ise haftada 1-2'ye düştü" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500

Yorumlar (339)

Fatih:

Galericiler tamam işte sizde bekletin yazın satarsınız , daha çok kar edersiniz, bilirsiniz böyle şeyleri.. piyasayı 3 e katladınız

69
1
yanıtYanıtla
Ercan şahin:

Yorumları okuyordum seninkinde takıldım 10 numara cevap yazmışsın helal olsun tutsun elinde asiler

yanıt6
yanıt0
Araç almayın:

Araç almayın ki bu firsatcilar in elinde patlasın. 10.000tl lik Şahinler bile 30.000-35.000tl fiyat yazıyorlar. Teneke kutularında bile fiyat ucurdular. Millet salak değil bu fiyatlara alsın. Sakın araç almayın patlasinlar ellerinde.

65
3
yanıtYanıtla
Mrt:

İPhone 12 promax 17 bin sana arabayı 10 bilemiyorum verecekler Allahtan kork

yanıt2
yanıt16
Ali:

Külliyen yalan. Iki ay önce gittim araba almanın tam zamanı fiyatlarla zam gelecek ocakta bir daha gelecek dediler. Ay sonu zam gelmedi fiyatlar düştü ocakta düştü şubatta düştü düşecek. Sakin almayın bile bile haber yaptirip ellerindekileri satmaya calisiyorlar. Ellerinde patlati bu kan emicilerin. Burnumdan kıl aldırmıyorlardı. Daha da patlayacak sabredin .

62
4
yanıtYanıtla
Kemal:

Almayın talep yok elerinde patlasın fırsatçılar talep olmadimi mecbur düşürecekler yoksa nereye koyacaklar

59
5
yanıtYanıtla
Lazz:

Yalan söyleniyor düşen birşey yok bı bakın pisayasa araba almaya çalışın bakalım düşen neymiş bizim ulkemizde fiyatı yükselip sonra düşen birşey gördünüz yada duydunuz mu

52
9
yanıtYanıtla
Erhan:

Kimse almasin. Yalan soyluyorlar yazin araclarin artacagi yok. Maksat millet alsin yuksek fiyata sabitlensin. Kimse almasin duser fiyatlar

47
3
yanıtYanıtla
Aynen:

Aynen satamasınlar yaz da olsa bayram da olsa ipe ipe düşürecekler

yanıt11
yanıt0
VATANDAŞ:

KİMSE ARAÇ ALMASIN ELLERİNDE PATLASIN BAKIN NASIL DÜŞÜYORLAR

40
8
yanıtYanıtla
Tüm 339 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title