Haberler

Manisa'da taksicilik yapan 'Amerikalı Talip' iki yabancı dil bilmesi nedeniyle turistlerin tercihi oluyor

Güncelleme:

Manisa'da taksicilik yapan evli ve 4 çocuk babası Talip Kaya (49), 11 yıldır yaptığı taksicilik mesleğinde bildiği İngilizce ve Rusça ile meslektaşlarının bir adım önüne geçiyor. ABD'de 5 yıl, Rusya'da ise 2 yıl kalıp, çeşitli işlerde çalışan Kaya, öğrendiği dillerin meyvesini alıyor. Kente gelen yabancı turistlerin gözdesi olan Kaya, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne gelen yabancı turistlere de rehberlik yapıyor.

Manisa'da taksicilik yapan 'Amerikalı Talip' iki yabancı dil bilmesi nedeniyle turistlerin tercihi oluyor

''YABANCI DİL BİLMEMDEN TERCİH EDİLİYORUM''

Öğrenmeyi sevdiğini ve başka diller öğrenmek için çaba harcadığını söyleyen Kaya, özellikle yabancı dil bildiğini gören müşterilerinin şaşırdığını söyledi.

Yabancı dilleri 7 yıl yurt dışında kalarak öğrendiğini dile getiren Kaya, "Yabancı turistlerin beni tercih etmesinin en önemli sebebi, İngilizce ve Rusçayı çok iyi bilmem. Şu an Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrika ile çalışıyorum. Yurt dışından gelen misafirleri havaalanından alarak, Manisa'ya getirmekteyim. Gerçekten bu işi severek yapıyorum. İki dili bildiğimden müşterilerim de memnun oluyor ve tercih ediliyorum. Özellikle bu duruma şaşıran müşterilerim beni soru yağmuruna tutuyor. Rusya'da 2 sene, Amerika'da ise 5 yıl kaldığım için dilleri öğrendim. Yaşım 49 olmasına rağmen halen daha öğrenme isteğim var. Daha fazla dil öğrenmek için çabam var ve öğrenmeye çalışıyorum" dedi.

İki yabancı dil bilen taksici 'Amerikalı Talip', turistlerin tercihi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Haberler

500

Yorumlar (11)

Manisa da rus turist mi var:

Manisa da toplasan kac tane rus kac tane yabanci turist var ki?

25
8
yanıtYanıtla
Umut:

Sesli güldüm

yanıt9
yanıt4
Zzyy:

Lan dingil laf sokmadan önce bi kafanı çalıştır da düşün, adam organize sanayide bi firmaya bağlı çalışıyor bu ne demek ? Firma yabancıysa yırtdışından gelen kendi mühendislerini ya da yöneticilerini karşılaması için bu adamı yolluyorlar. Diğer firmalar da bu adamdan hizmet almak için ödeme yapıyordur. Turist deyince aklınıza bikinili Rus kadından başka bi şey gelmiyor tabi düşünemezsiniz bunları.

yanıt9
yanıt1
,.-.,:

sallamayin birader manisada turistin ne isi var senede 2-3 yabanci gelmez denizi yok kayak yapilmaz yamac parasütü yok görülmeye deger tarihi yerleri yok siz hic manisaliyim diyeni duydunuzmu alayi izmirliyim der.

17
6
yanıtYanıtla
.....:

Yurtdışından gelen herkes sahil ve paraşüt için mi geliyor sanki sadece burda var oralarda yok

yanıt2
yanıt0
turizm başkenti Manisa:

Allah iyiliğinizi versin çok güldüm. Manisalılar turist olarak İzmire geliyor.

12
3
yanıtYanıtla
hay daaa:

yolunu kaybedip manisa ya gelen turist deseydi

8
5
yanıtYanıtla
yalan:

manisada bir tane bile yabancı turist yok. suriyelileri mi diyorsunuz?

2
3
yanıtYanıtla
Manisalıyım:

Manisalıyım. sen hiç Manisa''yı gördünmü de konuşuyorsun? Manisa''nın tarihini bilmeden konuşma . . .

3
2
yanıtYanıtla
Yahya:

Araba plakasıda mükemmel :)))

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title