Haberler

Ibm ve Businessweek'ten "Business Leadership Forumu"

Ibm'in Businessweek Dergisinin İşbirliğiyle Düzenlediği Business Leadership Forum Toplantısında, İnovasyonun Değişen Doğası Anlatıldı.

IBM'in BusinessWeek dergisinin işbirliğiyle düzenlediği Business Leadership Forum toplantısında, inovasyonun değişen doğası anlatıldı.

IBM'in Teknoloji ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Donofrio ile Standart & Poor's Türkiye Analisti Faruk Soussa'nın birer konuşma yaptıkları toplantıda, Türk iş dünyasının önde gelen üst düzey yöneticileri, küresel oyuncu olabilmenin gereklilikleri konusunda görüşlerini paylaştı. Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıya 250 davetli katıldı.

Toplantının açılışını yapan IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, "Şirketlerin küresel oyuncu olabilmesinin yolu, düşünce sistemini değiştirmekten ve inovasyonun yeni tanımı dahilinde hızlı hareket edebilmekten geçiyor" dedi.

Türkiye'ye yaptığı ilk ziyaretten oldukça etkilendiğini aktaran IBM'in Teknoloji ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Donofrio ise, "Türkiye küresel ekonomiyle bütünleşirken pek çok rekabet avantajının rahatlığını yaşıyor. Avrupa, Asya ve Ortadoğu arasındaki merkezi konumu ticarette anahtar rolünü getirirken, genç ve heyecanlı nüfus yapısı belirgin bir enerji yaratıyor ve değişim imkanı sağlıyor. Ancak daha da önemlisi, ekonominin gittikçe daha küresel bir kimliğe büründüğü günümüzde, ekonomik

dalgalanmalara karşı büyük direnç kazanmış ve yenilikçiliğe çok açık iş kültürü, Türkiye'yi bir küresel inovasyon lideri haline getirebilir" diye konuştu.

Standart & Poor's Türkiye Analisti Faruk Soussa, BusinessWeek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan ile birlikte gerçekleştirdiği konuşmasında, ülkelerin dış dünyadaki kredibilitesinin şirketlerin küreselleşmesindeki en büyük destekçilerden biri olduğuna işaret etti. Faruk Soussa, "Küresel ekonomide söz sahibi olmak, sadece devletlerin ya da özel şirketlerin uhdesinde olamaz. Küresel bir güç olmak için ülkenin tüm kurumları eşgüdüm içinde hareket etmelidir" dedi.

IBM'in "Düşünmenin Yeni Yolu" sloganıyla düzenlediği toplantıya bir panelle devam edildi. Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve Türk Telekom CEO'su Paul Doany'nin katıldığı panelde, konuşmacılar küreselleşme yolundaki stratejilerini paylaştı. Moderatörlüğünü CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım'ın üstlendiği panelde,

Türkiye'den çıkıp küresel oyuncu olan ya da olmaya hazırlanan firmaların ajandası, inovasyonun bu ajandadaki rolü ve yaptıkları çalışmaların Türkiye'ye kattığı değerler tartışıldı.

(LK-ERÖ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title