Haberler

İBB Meclisi'nden karar çıktı! 15 bin takside i-taksi uygulamasına geçilip tümüne iç ve dış kamera takılacak

Güncelleme:

İBB Meclisi, İstanbulluları canından bezdiren taksi sorununa çözümün yolunu i-taksi uygulamasını geliştirmekte ve denetlemekte buldu. i-taksinin yönetim yetkisi İSPARK'tan alınarak Toplu Taşıma Denetim Merkezi kuruldu. İlk etapta 15 bin takside i-taksi uygulamasına geçilip tümüne iç ve dış kamera takılacak. Yolcu ve sürücü problemleri gece gündüz denetlenecek.

Sistem ilk olarak i-taksi mecburiyeti bulunan tüm taksilere kamera entegre edilmesiyle başlayacak. Taksi Yönetim Merkezi'nde 24 saat çalışan operatörler taksinin iç ve dış kameralarını kontrol edecek ayrıca taksideki sistem, görüntüleri kaydedecek. Taksilerle ilgili bir şikâyet olduğunda anlık olarak kamera takibi yapılacak ya da kayıtlar incelenecek. i-taksi ile GPRS üzerinden hangi taksinin nerede olduğu, hızı, boş ya da dolu olduğu gibi bilgiler de merkeze iletilecek. Kamera sistemi kısa zaman içerisinde tüm toplu taşıma araçlarına konulacak ve aynı denetim sistemi onlar için de uygulanacak.

"FARKLI ŞİRKETLER, FARKLI UYGULAMALARI KULLANABİLECEK"

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, İBB Meclisi'nde yeni taksi yönetim uygulamalarına da izin verildiğini belirterek, "Bu meclis kararıyla, isteyen şirket ve firmaların taksi yönetim uygulaması ve yönetmesine, İBB'nin taksi yönetim sistemine entegre olmaları şartıyla izin verilmiş oldu. Yani belediyeden lisans almak koşuluyla farklı şirketler, farklı uygulamaları kullanabilecek. Taksiciler de istedikleri uygulamayla çalışabilecek. İBB'nin sistemine entegre olan tüm taksiler izlenebilecek" diye konuştu.

LİSANS ÜCRETİNE DE ZAM YAPILDI

İBB Meclisi'nde çevrimiçi i-taksi uygulaması vermek isteyen firmaların ödeyeceği lisans ücretine de zam yapıldı. Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; İBB en az 500 araçlık organizasyonlarda kullanılmak üzere 5 yıllık lisans ücretini 100 bin liradan 150 bin liraya çıkarttı.

85 PERSONEL İZLEYECEK

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, yeni kurulan ve 85 denetim personelinin bulunduğu bu merkezden 15 bin taksi ile 7 bin minibüs ve taksi dolmuşu izleyeceklerini, daha sonra da bunlara diğer toplu taşıma araçlarının ekleneceğini söyledi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

Mesut Anlı:

Guzel PEKİ TAKSİCİYE SORDULARMİ SİLAYTİNİZ VARMİ VAR BEN KONUSAYİM YOMYELER COK YUKSEK TRAFİİ COK TAKSİCİ NE YAPSİN PAZAR GUNUNE 500 TL YİMYE İSTEYEN YANİ BURDA TAKSİCİYE YUKLENMEYİN BİZDE DOLUYUZ KİMSE BİZE GELİPTR SORMUYO Bİ PİYASAYA BAKİN OYLE KONUSUN DERİM

4
24
yanıtYanıtla
Erdinç Dinçer:

Tebrikler gerçek esnaf ile fırsatçılık yapan uyanık geçinenlerin açıklanacağı dönem başlıyor hayırlı olsun

16
1
yanıtYanıtla
ŞABAN ALİ OCAKCI :

belki biraz nizama gelirler

2
1
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Olması gereken bu ve mesleğini adam akıllı yapmayan taksi şöförlerine bir daha taksi vermeyin o direksiyon başına geçmesin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title