Haberler

Bakanlık kaygısını dile getirdi, üç kurum kripto paralarla ilgili harekete geçti

Güncelleme:

Kripto paralarla ilgili kaygılı olduklarını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanlığı; Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmaların yürütüldüğünü duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto paralara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Kripto paralarla ilgili kaygılı olduklarını belirten Bakanlık, üç kurumun söz konusu duruma karşı çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında; Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yürütülmektedir."

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kripto para açıklaması: Gelişmeleri takip ediyoruz

BİTCOİN 58 BİN DOLARA KADAR YÜKSELDİ

Bazı büyük şirketlerin kripto para birimlerini destekleyici adımları ve yatırımlarıyla Bitcoin'in fiyatı 58 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

BU HAFTA 47 BİN DOLARA GERİLEDİ

Geçen hafta hızlı bir yükseliş gösteren Bitcoin, yeni haftada ise düşüş kaydetti. Bitcoin'in fiyatı, pazartesi 50 bin doların altına kadar indi. Şu an itibariyle Bitcoin 47 bin 300 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

"KORKARIM ÇOĞU ZAMAN YASA DIŞI FİNANSMAN İÇİN KULLANILIYOR"

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para birimlerinden Bitcoin'in çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanıldığını belirterek, söz konusu kripto para birimini "verimsiz" ve "spekülatif" olarak nitelendirdi.

Yellen "Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Merkez Bankası Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (63)

OHA YANİ:

bi bu kalmıştı onada vergi çıkartın. devletin asıl kaygısı kendi çıkarları

36
9
yanıtYanıtla
Cem:

Vurgunu yapan yaptı zaten zamanında, sadece yurtdışından alıp burda bozdurmakla milyonlar kazandı insanlar, tek kuruş vergi ödemedi, işin kaymağını yedi.

yanıt1
yanıt3
hasan:

ne olacaktı senimi düşünecek koskaca devlet, tabiki vergisini alacak, git muz cumhuriyetinde yaşa vergi ödemeyeceksen

yanıt2
yanıt18
Hasan...:

koskoca devlet mi :))))

yanıt1
yanıt1
HASAN:

HASAN koskaca devlet mi ? Derken ???? Sen nerenin adamısın? Sen kim oluyorsun? Söyle banada ben sana göstereyim neyin ne olduğunu. . . .

yanıt1
yanıt0
VATANDAŞ:

AHA KRİPTO PARA VERGİSİ GELİYOR

34
4
yanıtYanıtla
aleo:

vergi cıkar buna sımdıııı

28
4
yanıtYanıtla
sinan kara:

Kripto para yada diğer adıyla sanal para varlığıda yokluğuda belirsiz. siz siz olun sakın kripto para almayın çünkü ordan kazanılan paranın helali yeti sorgulanır. gidiyorsunuz paranızı hayali bir paraya yatırıyorsunuz. diyelimki 1000 tl yatırdınız 1000 tl niz oldu 1500 tl bu 500 tl nerden geldi. ticarettenmi geldi, faizdenmi geldi, kumardanmı, kara para mı aklandı. kimse kimseye havadan para vermez uyanık olun ahiretinizi bitirmeyin. bunlan yeni dünya düzeni kurmanın oyunları oyuna gelmeyin.

10
20
yanıtYanıtla
Cem:

Cebinde taşıdığın kağıt para da aynı şey. Muhtemelen ilk kağıt para çıktığında karşı çıkan olmuştur. Üstelik kağıt paranın sahtesini yapıyorlar, bunlarda sahte para yapılamıyor, herşey otomatik. Daha güvenli yani, birinden aldığın 200TL/100usd sahte çıkabilir ama aldığın kripto para sahte çıkamaz.

yanıt4
yanıt0
Murat:

O zaman hayat boyu kredi kartı kullanmaman gerekiyor kartla alışveriş de aynı. Olmayan para. Bankadan bankaya para nakli de aynı Ha bu arada yakında tamamen sanal paraya geçilince samanla yaparsın alışverişi.

yanıt1
yanıt0
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title