Haberler

TRT'den, TRT Türk ve TRT Avaz Kanallarının Kapatılacağı İddialarına İlişkin Açıklama

TRT, TRT Türk ve TRT Avaz kanallarının kapatılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirerek, son uygulamanın bir kapatma değil, Asya ve Avrupa’yı içine alacak şekilde TRT Türk ve TRT Avaz kanallarını ’Türk Avaz’ şeklinde birleştirme olduğunu açıkladı.

TRT, TRT Türk ve TRT Avaz kanallarının kapatılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirerek, son uygulamanın bir kapatma değil, Asya ve Avrupa'yı içine alacak şekilde TRT Türk ve TRT Avaz kanallarını 'Türk Avaz' şeklinde birleştirme olduğunu açıkladı.

TRT tarafından yapılan açıklamada, bugün bazı gazete ve internet sitelerinde kurumla ilgili yer alan haberlerin eksik ve yanlış bilgilerle kaleme alındığı ve gerçeği yansıtmadığı bildirildi. TRT Türk'le ilgili kararın, tamamen gereklilik üzerine alındığı ve uzun süredir hazırlıkları devam eden bir sürecin sonunda ortaya çıktığı kaydedildi. Hazırlık çalışmaları titizlikle yürütülen TRT Türk ve TRT Avaz kanallarının birleştirilerek daha geniş bir coğrafyaya hitap etme düşüncesinin, yasal zemin oluşturmak amacıyla Yönetim Kurulu tarafından 10 Kasım 2015 tarihinde kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, "Gerekli yönetmelik değişiklikleri ilgili Makamlarca da onaylandıktan sonra 8 Aralık 2015 tarihinde Yönetim Kurulumuzca TRT Türk ve TRT Avaz (Türk-Avaz) birleşme kararı kesinleştirilerek ilgili dairelere hazırlıklarını tamamlaması talimatı verilmiştir.

İngilizce haber kanalı TRT World'ün yayın hayatına başlaması, TRT 1'in Avrupa sinyali hazırlıklarının tamamlanması, TRT Haber kanalının yayınlarının dünyanın büyük bölümüne ulaşması, TRT Avaz'ın Asya'dan Balkanlara doğru yayın alanını genişletmesi, TRT Arapça'nın hitap ettiği coğrafyada etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda, ilgili düzenlemeyle kurum kaynaklarının daha verimli şekilde kullanıldığı özellikle de yurtdışına dönük bilgi ve haber verme imkanlarının artırıldığı ortadadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "TRT World, TRT Arapça, TRT Avaz ve 41 dile ulaşan radyo ve web yayınlarımızla TRT'nin dışa dönük yayınlarının etkinliği artarak sürdürülmektedir. TRT Türk ve TRT Avaz'ın uzun süredir planlanan birleşmesiyle dış yayınlarımızın etkisi daha güçlü hissedilecektir. Son uygulama bir kapatma değil, Asya ve Avrupa'yı içine alacak şekilde TRT Türk ve TRT Avaz Kanallarını 'Türk Avaz' şeklinde birleştirmedir. Bundan başka bir sonuç çıkarma çabaları art niyetli girişimlerden başka bir anlam ifade etmemektedir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title