Haberler

Terraform Labs ve Do Kwon Dolandırıcılıktan Suçlu Bulundu

Güncelleme:

Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon, kripto para piyasalarını 2022'de sarsan 40 milyar dolarlık çöküşle ilgili dolandırıcılık davasında suçlu bulundu. Bu karar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) kripto para piyasasına denetimlerini artırma çabalarına destek oldu. Kwon, Terraform Labs'ın yüzde 92'sine sahip olup, bir yıl önce sahte pasaport kullanmaya teşebbüs ederken yakalanmıştı. Kwon'un Güney Kore'ye iade edilmesi kararı ise Karadağ Yüksek Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Kripto para piyasalarını 2022'de sarsan 40 milyar dolarlık çöküşün ardından Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon, ABD'de dolandırıcılık davasında suçlu bulundu.

SEC, Terraform Labs ve Do Kwon'u Dolandırıcılıkla Suçladı

Terra Blockchain ağının arkasındaki Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon, 2022'de kripto para piyasalarını sarsan 40 milyar dolarlık çöküşle ilgili dolandırıcılık davasında suçlu bulundu. New York'ta iki hafta süren yargılama sonrasında jüri, Kwon ve şirketinin yatırımcıları yanılttığına karar verdi.

Bu karar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) kripto para piyasasına yönelik denetimlerini artırma çabalarına destek oldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, kararın hem ABD hem de Güney Kore'de devam eden ceza davaları için de bir emsal teşkil edebileceği dile getirildi.

Kwon, Terraform Labs'ın yüzde 92'sine sahipti ve bir yıl önce Karadağ'da sahte pasaport kullanmaya teşebbüs ederken yakalanarak tutuklanmıştı. Yetkililer şu anda Kwon'un ABD'ye mi yoksa Güney Kore'ye mi iade edeceklerine karar vermeye çalışıyor olsa da en son karar Kwon'un Güney Kore'ye iade edilmesi olmuştu.

Son olarak Karadağ Yüksek Mahkemesi'nin, Kwon'un Güney Kore'ye iadesine yönelik kararları iptal etmesi, iade sürecini karmaşık hale getiriyor. Bu gelişmeler, Kwon'un New York'ta da yargılanma ihtimalini gündeme getiriyor.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Güney Kore Karadağ Kore Kripto Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title