Haberler

Konut fiyatları düşünce uzmanlardan vatandaşlara uyarı geldi: Şimdi alım zamanı, krizi fırsata çevirin

Güncelleme:

Son dönemde artan konut ve kira fiyatlarına karşı hükümetin aldığı tedbirler etkisini göstermeye başladı. Konut fiyatlarında geri çekilmeler başlarken, ilan çeşitleri de arttı. Ev almanın tam zamanı olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşlara "krizi fırsata çevirin" uyarısında bulundu.

Konut fiyatlarında yaşanan değişiklik vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İlan sayılarında dikkat çeken bir artış yaşandı. Hükümetin fahiş fiyatlara karşı aldığı önlemler de etkisini göstermeye başlarken, konut fiyatlarında da yüzde 10-20 arasında bir düşüş gerçekleşti. "Bu durumu fırsata çevirin" çağrısı yapan uzmanlar "Ev almanın tam zamanı" diye uyardı.

ALICILAR, KİRACISIZ EV ARIYOR

Kiradaki yüzde 25 zam sınırı nedeniyle kimi ev sahipleri evlerini satışa çıkardı ama kiralama amaçlı alımlar da azaldı. Alıcı, kiracısı olan bir evi alıp sorun yaşamak istemiyor. Çünkü eski kiracıların ödediği rakamlarla şu anki kiralar arasında büyük farklar var.

İLAN KISITLAMASI FİYATLARI AŞAĞI ÇEKTİ

Hükümetin emlak ilanlarına kısıtlama getirmesi de fiyatlara yansıdı. Emlak ilanları için yetki belgesi zorunluluğu getirilirken, bu hamle fiyatları şişiren aracıları piyasanın dışına itti. Böylece aracının üstüne koyduğu fark fiyattan düştü. Bu da ev fiyatlarının biraz daha düşmesine neden oldu.

UZMANLARDAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Fiyat düşüşleri sonrası uzmanlardan vatandaşlara dikkat çeken bir uyarı geldi. Krizin fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, ev almayı düşünen ancak kararsız olanlara çağrı yaptı. Uzmanlar "Ev almanın tam zamanı" dedi.

"Bayraktar İnşaat güvencesiyle yatırımınızı yapın"

Kaynak: Haberler.com / İnşaat

İnşaat Emlak Finans Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Samarpan Bhav:

Simdi kredi faizleri uçtu tabi ya alma zamanı hemen yastığın altindan milyonları çıkarim bari

194
4
yanıtYanıtla
burak:

dalga mı geçiyorsunuz abicim faizler anasının alnı oldu nasıl alacaz

136
2
yanıtYanıtla
KUL HAKKI:

Ben de milyonları mı ne yapıyım diyordum . Hay aklinizla bin yasayin tabi ya ev alıyım ben .

124
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bu sorun bu sistemle azalmayacak çoğalacak orta direk ortadan kalkacak zengin daha zengin fakir daha fakir olup zenginin marabası olacak kendinizi buna hazırlayın çok mal haramsız çok laf yalansız olmaz

86
3
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

düştüde bizde para kalmadı kredi yok olsada krediyi 1 alıp 5 ödeyecek cengaverler gene parası olanlar

66
3
yanıtYanıtla
Sebati Can:

Hangi uzmanlarmış bunlar?Vatandaş kirayı ödeyemiyor. Vatandaş bırakın evi yağ, un şeker alamaz halde.Ev alın diyorlar hala!

42
1
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Din olmasaydı kimse kandirilamaz aldatilamazdi

12
26
yanıtYanıtla
D:

Boş konuşma. Din diyor ki: 'Bizi aldatan bizden değil'.

yanıt20
yanıt6
Adanalı yunus :

Uzmanlar kim emlakçılar yani evet alınki bizde havadan para kazanalım diyorlar.

37
0
yanıtYanıtla
Yasin Tosun:

Emlak piyasası iş yapmazsa hiçbir sektör iş yapamaz. Ayrıca Hükümet faizleri yükseltip piyasayı dengelemiş oldu. Şuan sabır işi faizden kaçınıp bekleme dönemi. Faiz almak için ev satanlar ilerde pişman olur çünkü ileride aynı evi aynı paraya alamıyabilirsiniz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title