Haberler

Haberal'ın Avukatı: " Yoksa, Arama Bir İnfaz Mı3f"

Haberal'ın Avukatı: " Yoksa, Arama Bir İnfaz Mı?"

HABERAL'IN AVUKATI: " YOKSA, ARAMA BİR İNFAZ MI?"

* Avukat Köksal Bayraktar : " (Haberal'ın hastane odasındaki arama) Yoksa müvekkilim hakkında verilmemiş bir ölüm cezasının infazı mı yapılıyor?"

* Savcı, Şehit Albay Rıdvan Özden'in dosyası ve Devrimci Karargah soruşturmasındaki tüm ses kayıtlarının istenmesini talep etti * İkinci Ergenekon davasının 99'uncu duruşmasının görülmesine devam ediliyor

İkinci Ergenekon davasının 99'uncu duruşmasında, talepler bölümünde sanık Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın avukatı Köksal Bayraktar söz alarak müvekkilinin hastane odasında polisler tarafından yapılan aramayı sert bir dille eleştirerek, "Yoksa müvekkilim hakkında verilmemiş bir ölüm cezasının infazı mı yapılıyor?" diye konuştu. "Geceleyin polis kimsenin evine gelemez. Geldiği zaman Türkiye'de yer yerinden oynar. Ülke Abdülhamit dönemine döner" diyen Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: "Polisler saat 20.30'da geldi. Yattığı oda cezaevi koğuşu olarak görülüyorsa yalnız o oda denetlenir. Oysa diğer odalar ve hastane koridorunda polisler 7 saat boyunca arama yaptı. Mahkemenin verdiği kararla müvekkilim ölüme biraz daha yaklaştırılmaktadır. Müvekkilim bir ayda iki kez inanılmaz bir şekilde polis aramasına maruz kaldı. Yoksa müvekkilim hakkında verilmemiş bir ölüm cezasının infazı mı yapılıyor? Türk toplumuna bu kadar hizmet etmiş bir kişiye böyle muamele edilmemesi gerekir." diye konuştu. Avukat Bayraktar, konuşmasının ardından müvekkili Mehmet Haberal'ın tahliyesini talep etti.

SAVCI ŞEHİT ALBAY RIDVAN ÖZDENİN DOSYASINI İSTEDİ Sanıklar ile avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, taleplere ilişkin mütaalasını okudu. Savcı Pekgüzel, Diyarbakır özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı ile Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından Mardin İl Jandarma Komutanı Albay Rıdvan Özden'in Ağustos 1985 yılında şehit edilmesine ilişkin soruşturma dosyası ve eklerinin eksiksiz bir örneğinin mahkemeye gönderilmesi yönünde karar verilmesini talep etti. SAVCI DEVRİMCİ KARARGAH SORUŞTURMASINDA ELE GEÇİRİLEN TÜM KAYITLARINI İSTEDİ

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Devrimci Karargah isimli terör örgütü soruşturmasına ilişkin kayıtların istendiğini belirten Savcı Pekgüzel, "Savcılık, bu kayıtlardan hangisinin istendiğini mahkemenin bildirmesini isteyerek o kayıtları göndereceğini bildirmiştir. Söz konusu tüm kayıtların gizlilik kuralları içerisinde gönderilmesinin istenmesine ve mahkeme incelemesinden sonra da dava ile ilgili olduğu değerlendirilen kayıtlar var ise örneği alınarak dava dosyasına konulmasına karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. Savcı Pekgüzel, tutuklu sanıkrlardan iş adamı Hüdai Ünlüer'in adli kontrol altına alınarak tahliye edilmesine karar verilmesini talep etti.

Haber : Cem TURSUN İstanbul DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title