Haberler

Güneydoğu'da Eğitim Paneli

22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Op.dr. Turan Çömez, Eğitim Konusunda Son Yıllarda Türkiye'nin Çok Önemli Mesafe Katettiğini Fakat Bunun Yeterli Olmadığını Söyledi.

22. Dönem AK Parti Balıkesir milletvekili Op.Dr. Turan Çömez, eğitim konusunda son yıllarda Türkiye'nin çok önemli mesafe katettiğini fakat bunun yeterli olmadığını söyledi.

Güneydoğum Derneği tarafından Adıyaman Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen 'Türkiye, Güneydoğu ve Adıyaman'da Eğitim' konulu panelde konuşan 22. dönem AK Parti milletvekili Op.Dr.Turan Çömez, büyük devlet olmanın eğitimden geçtiğinin altını çizerek yöneticilerin bilgi ve birikim sahibi olması gerektiğini vurguladı. Çömez, "Dünyanın en zengin ülkeleri arasında olabilmek için en geniş coğrafyaya, zengin kaynaklara ya da köklü bir tarihi geçmişe sahip olmak yetmiyor. Büyük devlet olmak için devleti

yönetenlerin akıllı, donanımlı, bilgili, cesaretli ama hepsinden önemlisi eğitimli olması gerekiyor. Türkiye'nin hem köklü bir tarihi hem de zengin kaynakları ve kültür birikimi var. Çok çalışkan bir topluma sahip olan Türkiye'de her bireyin eğitim alması için çaba harcamalıyız. Son yıllarda Türkiye eğitim konusunda oldukça önemli mesafeler katetti ama bunların hiçbirini yeterli bulmuyoruz. İnsanın eğitimine yapılan yatırım en büyük yatırımdır" dedi.

Çömez'in konuşmacı olarak katıldığı panelde Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Korkmaz ve Sincik Dilektepe İlköğretim Okulu öğretmeni Ercan Oruçhan da Adıyaman'daki eğitim düzeyiyle ilgili görüşlerini açıkladı. Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Korkmaz, eğitim konusunun sadece okullarda olmayacağına vurgu yaparak internetin eğitime yararı olduğu kadar zararlarının da olduğuna dikkat çekti. Sincik Dilektepe İlköğretim Okulu öğretmeni Ercan Oruçhan da köylerde eğitim

alan çocukların yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka, yaptığı konuşmada, Güneydoğu illerinde yaşayan çocukların diğer bölgelere göre daha az eğitim aldığını belirterek, "Ağalık düzeninin yoğun olduğu Güneydoğu illerinde kız çocukları okuyamamakta, çocuklar okula gitmek yerine tarım işçisi olarak kullanılmaktadır. Güneydoğu'da eğitim açığının fazla olmasının temelinde fazla nüfus artışı yatıyor" şeklinde konuştu.

(AA-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title