Haberler

Zonguldak'ta Maden Ocağındaki Göçük

Göçükten son anda kurtulan madencilerden Günbel: "İşçilerin yaklaşık 1,5 saate kadar ocaktan çıkartılacaklarını tahmin ediyorum"

Zonguldak'ta maden ocağındaki göçükte mahsur kalan 9 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ocakta mahsur kalan kuzenler Ayhan ve Yüksel Günbel'in amcasının oğlu Engin Günbel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akrabalarıyla aynı mesaide çalıştıklarını belirterek, ocaktan çıktıktan hemen sonra göçüğün meydana geldiğini söyledi.

Göçüğü fark etmeleri üzerine hemen kurtarma çalışmalarına katıldığını anlatan Günbel, "Borular yardımıyla işçilerle irtibat kurduk. Sağlık durumları iyi.  İşçilerin yaklaşık 1,5 saate kadar ocaktan çıkartılacaklarını tahmin ediyorum. Korkulacak bir durum yok" diye konuştu.

Göçükte mahsur kalan bir çocuk basası Ferhat Mankır'ın emekli madenci babası Muharrem Mankır da oğlunun 18 yıldır ocaklarda çalıştığını ve köye telefonla haber verilmesi üzerine olayı duyduğunu söyledi

Mankır, madencilerin sağlık durumunun iyi olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Ben Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekliyim. İş kazalarını ve göçükleri bilirim. Benim bir bacağım da geçirdiğim iş kazası nedeniyle 3 santimetre kısaldı. Oğluma sağ kavuşacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Yüksel Günbel'in babası İsmet Günbel de torunu Sezer Günbel'e birlikte, oğlunun ocaktan kurtarılmasını beklediklerini anlattı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title