Haberler

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Bayramı'nı Kutladı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 14 Mart Tıp Bayramı’nı düzenlediği konferansla kutlandı.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nı düzenlediği konferansla kutlandı.

Üniversitenin Topkapı Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen konferansa Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Erol Düren, Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk İşeri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

"İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİ BİR MESLEK"

Tıp bayramının önemine değinen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak, "Bugün 14 Mart'ı kutluyoruz. Hiç kuşkunuz olmasın tıp mesleğinin perspektifte çok ayrı bir yanı var. İnsanlık tarihi kadar eski bir mesleğin mensuplarıyız. Bu meslekte duygu yüklü olmanın yanı sıra bilgi ve beceri ile donanmış olmak da büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu. Tıp doktorluğunun greve gidecek kadar zor koşullara itilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Prof. Dr. Budak "Kendi kendimizi sorgulamamız gereken bir dönemdeyiz. Türkiye'de bütün tıp fakültelerinde ve bütün hastanelerde genel grev var. Bu buruk bir acı gibi işliyor. Bu mesleğin greve gidecek kadar zor koşullara itilmemesi lazım" dedi.

"ÖNCELİKLE İNSAN SEVGİSİ OLMALI"

Tıp etiği ve mesleği öğretileri konusunda sunum yapan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Mercan, "Son günlerde yaşadığımız acı olaylar yüreğimizi kanatmıştır. Türkiye'nin hekimleri her şartta yani 'Hasta düşman bile olsa, tedavi et' ilkesinden ayrılmayarak bu zor şartlarda çok iyi bir sınav verdi. Dolayısıyla mensup olduğum bu aileye katılacak sevgili öğrencilerimizin aynı anlayışla yollarına devam etmelerini diliyorum" dedi.

Hekimlik öğrenimi bu mesleğe girdiğimiz zaman başlar diyen Prof. Dr. Selçuk Mercan bir hekimde bulunması gereken özellikleri şöyle sıraladı:

"Hekimlik bir gönül işidir. Bir hekimde öncelikle insan sevgisi olmalı. Ayrıca hekimin aklının ve vicdanının hür olması ve baskı altında hareket etmemesi gerekir. Yani karakteri sağlam olmalıdır. Bilgili, birikimli ve donanımlı bir hekimin tek amacı, insanları sevmek ve onlara yardım etmek olmalıdır. Hekimlik öğrenimi bu mesleğe girdiğimiz zaman başlar ve ölünceye kadar da devam eder. Biz hekimler, hasta olduğumuzda bize nasıl davranılmasını istiyorsak, hastalarımıza öyle davranmalıyız."

Konferansta Yrd. Doç. Dr. Ayten Arıkan "14 Mart'ın Tarihçesi"ni, Prof. Dr. Demir Tiryaki ise "İhtiyarlamadan Yaşlanmak" konularını katılımcılarla paylaştı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tıp Bayramı Türkiye 14 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title