Haberler

Venezuela'da Sağ Muhalefet Liderinin Cezasının Onayan Hakim Öldürüldü

Venezuela'da muhalefet liderlerinden Leopoldo López'in 2016'da cezasının onayan hakim Nelson Moncada evinin önünde öldürüldü.

Venezuela'da muhalefet liderlerinden Leopoldo López'in 2016'da cezasının onayan hakim Nelson Moncada evinin önünde öldürüldü. Adalet bakanı cinayetin "sağcı teröristlerin tetikçilerini" işaret etti. Devlet başkanı Nicolas Maduro ise cinayetten sağ muhalefeti sorumlu tuttu.

Başkent Karakas'ın El Paraíso bölgesinde çarşamba gecesi 37 yaşındaki Nelson Moncada öldürüldü. Savcılığın verdiği bilgiye göre hakim Mancada yolunu kesen silahlı bir grup tarafından ateşli silahla vuruldu ve sonra soyuldu. İçişleri, Barış ve Adalet bakanı Néstor Reverol "terör yaratmayı  sürdürmek için sağcı teröristlerin tetikçileri tarafından" cinayetin işlenmiş olabileceği olasılığının dışlanmadığını açıkladı. Başkan Maduro ise cinayetin işlenmesi için hakimin evinin önüne barikat kurulduğunu ve hakim eve ulaştığında barikattan ateş edildiğini söyledi. Maduro şöyle devam eddi: "Genç bir avukat, cumhuriyet yargıcı, son yılların önemli davalarına bakan cesur bir hakim adice öldürüldü."

Sağ muhalefeti destekleyen Amerika Devletleri Organizasyonu (OAS) da cinayeti kınadı.

Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor.

Moncada, 2016'da muhalefet lideri Leopoldo López'in, 2014 yılındaki Maduro karşıtı şiddet dalgasına liderlik etmekten dolayı 13 yıl hapis cezasını onamıştı.

Ülkede nisan ayından beri süren olaylarda 60'tan fazla  üzerinde kişi yaşamını yitirdi. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Venezuela Nelson Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title