Haberler

Van Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Müdürlüğü'nün Çalışmaları

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nün Çalışmaları Kapsamında, 1 Yılda Hayati Tehlikesi Bulunan 54 Kadının Koruma Altına Alındığını Belirtti.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları kapsamında, 1 yılda hayati tehlikesi bulunan 54 kadının koruma altına alındığını belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başsavcı Akçadırcı, 5402 Sayılı Kanun kapsamında kurulan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları'nın 2006 yıl ocak ayında faaliyete geçtiğini ve yargının bir parçası olduğunu kaydetti. Denetimli serbestliğinin Türk yargı sisteminde alternatif bir infaz sistemi olduğunu anlatan Akçadırcı, Türk denetimli serbestlik hizmetlerinin, suç işleyen ve şartla tahliye olan insanların suç işlemesini önlemeyi, suçluların cezasını toplum içinde rencide

olmadan çekmelerini ve onlara her konuda rehberlik yaparak topluma kazandırılmalarına katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi.

Geçen yıl faaliyetine başlayan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nün bünyesinde 1 şube müdürü, 1 sosyolog, 2 öğretmen ve 6 infaz koruma memurunun görev yaptığını ifade eden Akçadırcı, şube müdürlüğünün Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile yaptığı çalışma sonucunda 1 yıl içinde, suç mağduru olan ve hayati tehlikesi bulunan 54 kadının koruma altına alındığını kaydetti. Akçadırcı, "Bu kadınlardan 37'sinin Van, 4'ü Özalp, 12'si Başkale ve 1'inin de Hakkari Cumhuriyet Başsavcılıklarına

başvurdu. 18 yaşında büyük olanlar Ailenin Korunması Kanunu'na, yaşı küçük olanlar ise Çocuk Koruma Kanunu'na göre koruma altına alındı" dedi.

Bu uygulamanın yasaya dayanması ve başsavcılık ile hakim kararıyla hayata geçmesi nedeniyle etkili olduğunu kaydeden Başsavcı Akçadırcı, bu kadınlara psikolojik destek de verildiğini belirtti. İlgili mahkemece haklarında denetimli serbestlik kararı verilen madde bağımlısı 25 hükümlünün ise madde bağımlığından kurtulabilmesi için tedavi edildiğini, bunlardan bir kısmının tedavisinin ise halen devam ettiğini anlatan Akçadırcı, "Tedavisi tamamlananlara rehberlik hizmeti veriliyor. Yine haklarında denetimli

serbestlik tedbiri verilen 9 çocuğun da suç işlemesini engellemek ve toplumla bütünleşmesini sağlamak amacıyla rehberlik hizmeti veriliyor. Bu sistem toplumun huzur ve mutluluğunun sağlanması, suç işleyen insanların ıslah edilerek yeniden üretken birey olarak topluma kazandırılması açısından önem taşımaktadır'' şeklinde konuştu.

(ŞA-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title