Haberler

Türkiye'ye Konuşlandırılacak Patriot Füzeleri

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü George Little, Türkiye'ye konuşlandırılacak NATO Patriot bataryaları için görevlendirilen 400 ABD askeri ve ekipmanın yaklaşık yarısının Türkiye'ye ulaştığını söyledi."Müttefikimiz Türkiye'yi"...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü George Little, Türkiye'ye konuşlandırılacak NATO Patriot bataryaları için görevlendirilen 400 ABD askeri ve ekipmanın yaklaşık yarısının Türkiye'ye ulaştığını söyledi.

Little, günlük basın brifinginde konuyla ilgili bir soru üzerine,

"Müttefikimiz Türkiye'yi desteklemekten çok memnuniyet duyuyoruz. Bu, ABD'nin de katıldığı bir NATO çabası. Bu çabanın parçası olan 400 asker ve ekipmanın yarısı Türkiye'ye vardı. Ay sonuna kadar da 400 kişilik personelin tamamının ve tüm ekipmanın Türkiye'de olmasını bekliyoruz" dedi.

Bunun, bir yıla kadar süresi bulunan bir misyon olduğunu ifade eden Little,

"( Türkiye'de) Orada ne kadar süre kalmamıza ihtiyaç olduğunu görmek için Suriye'deki durumu izlemeye devam edeceğiz. Ama bunun, hem Türkiye ile ittifakımız hem de NATO bağlamı açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Murat Taydaş - WASHINGTON

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title