Haberler

Türk Halk Müziği'nin Ustaları Öğretmenler İçin Çaldı

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde çok özel bir konser düzenledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde değerli öğretmenlerimizi unutmayan Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde çok özel bir konser düzenledi. Türkülerin duayen isimleri Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'nun sahne aldığı konserde, Türk halk müziğinin sevilen eserleri ustaları tarafından seslendirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde coşku dolu anlara sahne oldu. Bağlamanın iki usta ismi Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'nun; milyonların severek dinlediği "Bugün ben bir güzel gördüm, Divane Aşık Gibi, Ey Zahit, Bülbülüm" gibi eserleri seslendirdiği konser renkli anlara sahne oldu.

Eserler arasında dinleyicilere yönelik konuşmalar yapan Erkan Oğur; konser boyunca sahneye sıraladığı üç adet farklı bağlama çaldı. Erzincan depreminde enkaz altında kalan bağlamasını da konserde kullanan sanatçı, İsmail Hakkı Demircioğlu'na da sıklıkla espriler yaptı.

Dinleyicilerin alkışları ve sesleriyle sanatçılara eşlik ettiği konserde geceye damgasını Giresun yöresinden "Eşref Bey" ağıdı vurdu.

Konser sonrasında görüştüğümüz sanatçılardan Erkan Oğur, "Zeytinburnu'nda böyle güzel bir salonun olması, böylesine müzikle ilgili bir dinleyici kitlesinin olması muhteşem. Konserden çok keyif aldık. " sözleriyle duygularını belirtti. İsmail Hakkı Demircioğlu ise, "Bundan 15 yıl öncesine kadar Zeytinburnu'na arkadaşlarımı ziyaret için sıklıkla gelirdim. Bugün Zeytinburnu'nda gördüğüm değişime inanamadım, emeği geçen herkese teşekkürler." dedi.

Konser sonunda kulis kapısına yığılan dinleyicilerle tek tek ilgilenen sanatçılar; isteyen herkesle fotoğraf çektirdiler, imza verdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Demircioğlu Zeytinburnu Erkan Oğur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title