Haberler

Ttk'daki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tutkun: "Türk İş ile hükümetin ücret artışı anlaşmasının dışında kalan uzlaşamadığımız 11 maddeyle ilgili görüşmemiz sürüyor"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)  Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK)  devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmesine ilişkin "Türk-İş ile hükümetin ücret artışı anlaşmasının dışında kalan uzlaşamadığımız 11 maddeyle ilgili görüşmemiz sürüyor" dedi.

TTK Üzülmez Müessesesi Asma İşletmesinde maden işçilerine 25. dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri hakkında bilgi veren Tutkun, GMİS  ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında devam eden görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 16 Temmuz'da sendikalarının grev kararı aldığını hatırlattı.

Türk-İş ile Hükümet arasındaki görüşmeler sonucu Kamu Toplu İş Sözleşmeleri çerçeve anlaşmasını imzalandığını anımsatan Tutkun, "TTK'da toplu sözleşmenin masa başında imzalanmasını istiyoruz. Türk-İş ile hükümetin ücret artışı anlaşmasının dışında kalan uzlaşamadığımız 11 maddeyle ilgili görüşmemiz sürüyor. Önümüzdeki hafta Kamu-İş ile tekrar görüşme yapacağız" diye konuştu.

Ücret artışları konusunda bilgiler veren Tutkun, TTK'da  çalışan yaklaşık 10 bin kişiyi ilgilendiren sözleşmenin 1 Ocak 2013 - 31 Aralık 2014'ü  kapsadığını vurguladı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Kamu İş Türkiye Türk İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title