Haberler

TSK'dan 7 Şehit Açıklaması

Orgeneral Güner, '7 Askeri Şehit Eden Mayınlar TSK'ya Ait' Raporuyla İlgili Olarak 'Dosyayı Askeri Savcı İnceliyor' Dedi

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Van Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı '27 Mayıs 2009 tarihinde Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 7 askeri şehit eden mayınlar TSK'ya ait' raporuyla ilgili olarak 'Dosyayı askeri savcı inceliyor' dedi.

Geçtiğimiz hafta içinde Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 27 Mayıs 2009'da şehit olan 7 askerle ilgili Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği tarafından yürütülen soruşturma ile ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yapıldı. Türkiye'yi yasa boğan olaydan sonra mayının terör örgütü PKK tarafından yerleştirildiği açıklanmıştı. Genelkurmay Başkanlığı'nın düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında da teröristlerin Irak'ın kuzeyinden sızdığı belirtilmişti. Ancak bir süre sonra komutanlara ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı internet sitelerine düşmüştü. Ses kaydında mayınların komutanın emriyle döşendiği iddiasına yer veriliyordu. Bunun üzerine şehit ailelerinin savcılığa suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Savcılık, soruşturma sonunda mayınların güvenlik amacıyla daha önce araziye TSK tarafından yerleştirildiği sonucuna vardığını belirtti. 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olmak suçundan sorumluların cezalandırılması istenirken, suç askeri yargı kapsamında değerlendirildiği için görevsizlik kararı verilerek dosya Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderildi.

ORG. GÜNER: DOSYA ASKERİ SAVCIDA

Eski Genelkurmay Başkanlarından Fevzi Çakmak'ın ölümünün 60. yılı dolayısıyla Genelkurmay Karargahı'nda yapılan anma töreninde gazetecilerin 7 şehit askerle ilgili sorularını yanıtlayan Org. Aslan Güner, '7 askerle ilgili dosyayı askeri savcı inceliyor. Birilerini suçlamak gereksiz, umarım çabuk sonuç çıkar' dedi.

ÖZKÖK-DOĞAN TARTIŞMASI HOŞ DEĞİL

Güner, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan arasında yaşanan tartışma için de 'hoş değil' yanıtını verdi.

BALYOZ SORUŞTURMASI

Org. Güner, 1. Ordu Komutanlığı'nda 2003'te hazırlandığı iddia edilen Balyoz darbe planı iddiası nedeniyle açılan soruşturma için 'Bizden bilirkişi raporu istenmedi. İstanbul Merkez Komutanı gözaltıları Başsavcı Aykut Cengiz Engin'e sordu, 'imzanız yok' dedi' şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
title