Haberler

Traktör römorkunda deprem simülasyonu

Traktör römorkunda deprem simülasyonu BURDUR

Traktör römorkunda deprem simülasyonu - BURDUR

Traktör römorkunda deprem simülasyonu

- Burdur AFAD ekiplerince, öğrencilere deprem anını daha iyi anlatabilmek için traktör römorkunda deprem simülatörü oluşturuldu - Karamanlı Belediye Başkanı Özger: - "1971 Burdur depremini yaşayan biri olarak bir an içimin titrediğini hissettim. Sanki gerçekten deprem oluyormuş gibi izlenim aldım"

BURDUR (AA) - Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Karamanlı ilçesinde traktör römorkunda deprem simülasyonu oluşturdu.

Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) Türkiye çapında düzenlediği "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" proje yarışması kapsamında çalışmalarını sürdüren Burdur AFAD ekipleri, Nimet Güvener İlkokulu bahçesinde traktör römorku ve patoz yardımıyla oluşturdukları simülasyon aracında öğrencilere deprem eğitimi verdi.

- "Patozun çalışması deprem uğultusunu hatırlattı"

Burdur AFAD Müdür Vekili Osman Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, simülasyon yardımıyla depremi anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Çelik, "Simülasyon araçlarından birini şehrimize getirmek istedik ama programları yoğun olduğu için bunu gerçekleştiremedik. Biz de traktör ve patoz yardımıyla elde ettiğimiz simülasyon aracıyla depremi anlatma yoluna gittik. Patozun çalışması deprem uğultusunu hatırlattığı için daha akılda kaldı. Belki bir deprem simülasyon tırı gelmiş olsaydı, bu kadar akılda kalmazdı" dedi.

DASK'ın Türkiye genelinde düzenlediği proje yarışmasına bu yıl da katılacaklarını anlatan Çelik, geçen yıl ikinci olduklarını, bu yıl ise birinciliği hedeflediklerini kaydetti.

Karamanlı Belediye Başkanı Mehmet Özger ise çalışmanın hem öğrenciler hem de vatandaşlar açısından faydalı olduğuna işaret etti. Başkan Özger, "1971 Burdur depremini yaşayan biri olarak bir an içimin titrediğini hissettim. Sanki gerçekten deprem oluyormuş gibi izlenim aldım" diye konuştu.

Simülasyon sayesinde eşyaların düşerek nasıl insanlara zarar verebileceğini öğrendiğini anlatan öğrencilerden Esmanur Tanışoğlu, depremi yaşıyormuş gibi bir duyguya kapıldığını belirtti. Öğrencilerden Cengiz Özyurt da hayatında hiç deprem yaşamadığını, deprem sırasında evdeki eşyaların nasıl tehlikeli olabileceğini simülasyon sayesine gördüğünü anlattı.

-Bir öğrencinin rap parça seslendirmesi

-Uygulamalı eğitimden detaylar

-Patoz, traktör ve römorkun simülatör olarak kullanılmasından detaylar

-Röportajlar

-Öğrencilere kumbara dağıtılması

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title