Haberler

Şüpheli 3 Kişide Kuş Gribi Virüsü Yok

Sağlık Bakanlığı, Kuş Gribi Şüphesiyle Gözlem Altında Tutulan 3 Kişiden Alınan Örneklerde Virüse Rastlanmadığını, Dördüncü Kişiden Alınan Örneğin İse Yetersiz Bulunduğunu ve Yeni Örnek Alınacağını Bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, kuş gribi şüphesiyle gözlem altında tutulan 3 kişiden alınan örneklerde virüse rastlanmadığını, dördüncü kişiden alınan örneğin ise yetersiz bulunduğunu ve yeni örnek alınacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığının açıklamasında, Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Boğazköy köyünde tavuklarda kuş gribinin tespit edilmesiyle olayın insani boyutunun acil olarak değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, hasta ve ölü hayvanlarla teması bulunmayan, ancak üst ve alt solunum yolları bulguları olan ve bölgede ikamet eden 3 çocuktan alınan laboratuvar sonuçlarına göre, bu vakalarda kuş gribi virüsüne rastlanmadığı kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, ''Gercüş Devlet Hastanesinde takip edilen 3 vakadan alınan örnek sonuçları negatif bulunmuştur, yani bu 3 vakada kuş gribi virüsüne rastlanmamıştır. Dicle Tıp Fakültesi Hastanesinde gözlem altında tutulan, tavuklarla teması olmayan dördüncü vakadan alınan örnek ise laboratuvar incelemeleri için yetersiz bulunmuştur. İlgili kişiden yeni bir örnek alınarak incelemeleri yapılacaktır''denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title