Haberler

Son Dakika! Türkiye genelinde 300 gramlık Ramazan pidesi 10 liradan satılacak

Güncelleme:

Son dakika! Ramazan ayının başlamasına 3 gün kala Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatını açıkladı. Balcı, Türkiye genelinde 300 gramlık Ramazan pidesinin 10 TL'den satılacağını söyledi.

Müslüman alemi perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayının heyecanını yaşarken, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı açıklamalarda bulundu.

"YÜZDE 60-62 FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ MEYDANA GELDİ"

Ramazan pidesi fiyatını duyuran Balcı, "Yaklaşan Ramazan ayının ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu sene Türkiye genelinde azami uygulanacak fiyat, 300 gramı 10 TL olarak uygulanacaktır; kilogram fiyatı 33 TL. Bu sene yaklaşık %60-62 fiyat değişikliği meydana gelmiş oluyor. Ordu ilinde 10 liradır, Rize'de 300 gr pide 10 lira, Tekirdağ 310 gr 10 lira, Bursa'da 10.50 lira, Kocaeli'de 310 gr pide 10 lira olduğunda kg 32.25'e geliyor. Her ildeki odaklarımız kendi maliyet hesabını yaparak tarifesini almış oluyor. Tarifenin dışında bir uygulama söz konusu olmamıştır." ifadelerini kullandı.

EKMEK FİYATI DEĞİŞECEK Mİ?

Ekmeğe zam gelip gelmeyeceği hakkında da değerlendirmede bulunan Balcı, "Ekmek fiyatında bir değişiklik yok ülke genelinde. Ekmek 5TL; gündemimizde ekmek fiyatında bir değişiklik bulunmuyor." dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Halil İbrahim Balcı Türkiye Balcı Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (14)

senar:

250gr ekmek 5 TL 300 gr pide 10 tl.. muz cumhuriyeti diyoruz denetleme yok. herkes kafasına göre bir yol tutturmuş gidiyor.

100
6
yanıtYanıtla
oguz:

dünyada dini ibadetlerini halk rahatca yapsın diye tün kolaylıklar saglanırken bizde görülmemiş zamlarla ibadeti yerine getirmemizi beklıyorlar YAZIKLAR olsun

81
5
yanıtYanıtla
Ufuk Gökceoglu:

Provakasyon son gaz devam. Fırıncının oturduğu kiralık evine yüzde üçyüz zam yapan adam pideye kızıyor???

40
33
yanıtYanıtla
Uzman Yorumcu:

et yemekten vazgeçtik,ramazan pidesinden mi vazgeçmeyeceğiz..!

60
7
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

ilk günü belki 300 gram ama en geç üçüncü gün tartın bakalım 300 gram gelecek mi? Ha ekmeği şimdide tartabilirsiniz kesinlikle belirtilen gramajda değil. Zam yapıyorsunuz bari gramajla oynamayın

62
2
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Diğer ürünlere gelen zamlara bakınca , pide fiyatının 6 liradan 10 liraya çıkması normal geliyor .

15
37
yanıtYanıtla
Sezgin Ak:

Herşeeyin fiyatı katlandı memur maaşı yerinde saydı nasıl çevirilecek bu işler?

41
11
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

İstanbul'da bir senedir 10 TL'ye satılan pide yok gibi... O da ekmek hamurunu pide şeklinde yerse diye çıkartıyorlar... Ve yiyoruz muhallesef... Artık Ramazan'da sade, yumurtalı ve yumurtayla fotoğraf çektirmiş pide çeşitleri olacaktır. Fiyat 10-20 TL gibi..

35
2
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Yanlış mı hatırlıyorum. Bu Balcı geçenlerde üç markete zam konusunda vatan millet aşkıyla bol keseden sallıyordu, tehditler savuruyordu. Zam yapmazlar, olmaz diye horoz gibi ötüyordu. Kendine gelince ne de güzel açıklıyor zammı...

33
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hayal meyal hatırlıyorum çocukluğumuzda normal ekmek 360 gram falandı hey gidi günler hey. babalarımız dedelerimiz göremeden göçtü gitti bunları görmek bize nasib oldu çok şükür nereden nereye nereden nereye

30
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title