Haberler

Soma'da Eylemci İşçiler Dağıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde, işçilerin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dün başlatılan eylem emniyet güçlerinin uyarıları sonucu bugün sona erdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde, işçilerin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dün başlatılan eylem emniyet güçlerinin uyarıları sonucu bugün sona erdi.

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren sabah saatlerinde Cengiz Topel Meydanı'nda eylemlerini sürdüren işçilere uyarılarda bulundu. İşçilere mecliste yapılan görüşmeler ve işyeri yöneticilerinin maaşlarını yatıracağını söyleyen Ceren, eylemin amacının dışına saptığını belirterek "Dün şirket yöneticileri geldi, maaşların Cuma günü yatacağını bildirdi. Mecliste işçiler için yapılan görüşmelerde de 3 parti anlaştı. Ben polis müdürü olarak işçilerle polisin karşı karşıya kalmasını istemiyorum. Ortalığı karıştırıcı eylemlere ve provokasyonlara girmenizi istemiyorum" dedi. İşçiler ise bugüne kadar birçok yetkilinin söz verdiğini belirterek sözlerin yerine getirilmediğini kaydetti. Öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri meydandaki pankartları toplayarak uyarılarla işçileri dağıttı. İşçiler dağıldıktan sonra meydan etrafında çember oluşturan polisler işçilerin meydana girmemesi için hazır vaziyette bekleyişini sürdürdü. Belediye temizlik işçileri birçok eyleme sahne olan meydanda temizlik yapmaya başladı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tayfur Erdal Ceren Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title