Haberler

Sivas Sokak Hayvanları, Isıtıcılarla Soğuktan Korunuyor

Sokak hayvanları, ısıtıcılarla soğuktan korunuyorSİVAS'ta hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında eksi derecelere düşmesiyle, Belediyeye ait hayvan barınağında kalan kedi ile köpek yavrularını korumak için elektrikli ısıtıcılarla önlem alındı.

Sokak hayvanları, ısıtıcılarla soğuktan korunuyor

SİVAS'ta hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında eksi derecelere düşmesiyle, Belediyeye ait hayvan barınağında kalan kedi ile köpek yavrularını korumak için elektrikli ısıtıcılarla önlem alındı.

Sivas'ta havaların soğuması ile birlikte özellikle gece saatlerinde otomatik olarak devreye giren ısıtıcılar, yavru köpeklerin, kedilerin ve barınağa bırakılan yaralı yaban hayvanlarının üşümesini engelliyor. Barınakta kalan yaklaşık 920 civarındaki hayvanın bakımları yapılırken, soğuğa karşı dirençli olmaları için yem miktarlarında da artışa gidildi. Özellikle yavru hayvanların soğuktan daha fazla etkilenmesinden elektrikli ısıtıcılar devreye sokuldu. Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Şahin Alıcı hayvan barınağının kent merkezine göre biraz daha yüksekte olmasından dolayı özellikle geceleri sıcaklığın daha da düşük olduğunu söyledi. Alıcı "Kış dolayısıyla buradaki hayvanların soğuktan en az etkilenmesi amacıyla biz burada ısıtıcıları kullanıyoruz. Hayvanlarımıza verdiğimiz yemek miktarlarını biraz daha artıyoruz ki soğuğa karşı dirençleri oluşsun. Hayvanların soğuktan daha az etkilenmesi için elektrikleri sobalarını devreye soktuk. Bu sobalarla hayvanları soğuktan koruyoruz. Şu an itibariyle 920 civarında hayvanımız var. Biz bu hayvanların bakımlarını, beslenmelerini yapıyoruz. Tedaviye muhtaç olan hayvanların gerekli tedavilerini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title