Haberler

Selimiye Camisi'nde Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Mevlit programında Selimiye Camisi İmam Hatibi Alpcan Çelik, Kur'an-ı Kerim okudu ve şehitler için dua etti.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, duanın ardından yaptığı konuşmada, kahraman Mehmetçik'in vatanın birliği, bütünlüğü için görevini yapmaya devam ettiğini söyledi.

Tüm müminlerin bu görevi yapmaya hazır olduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Bugün sınır boylarında memleketimizin güvenliğini sağlamak üzere bütün emperyalist güçlerin o acımasız pençelerini memleketimizin üzerine saldığı bir dönemde o insanlar ki o müminler ki o cefakar Mehmetçik, biz sıcak yastığımıza başımızı koymuşken bizim güvenliğimizi sağlamaktadır. Namusumuzun bekçiliğini yapıyor, bizleri koruyorlar. ve bizim güvenliğimiz temin etmek için sınır boylarında askerlik yapmaktadırlar.

Allah bizleri de o adamlardan eylesin inşallah. Televizyoncu mikrofonu tutmuş vatandaşımıza, 'Afrin'de böyle bir olay var bütün zalimler oraya çöreklenmiş, bizleri yıkmak, bölmek ve yok etmek için uğraşıyorlar, sen 80 yaşında amcasın gitmek ister misin?' diyor. Vatandaşımız, 'Bu dakika orada olmak isterim. Devletim bana izin versin ben orada Mehmetçiğimizle olmak isterim. Vatanım, namusun, dinim için orada olmak isterim.' diyor."

Cuma namazının ardından vatandaşlara TSK'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için hayırseverlerin önceki gün kestiği dananın etinden yapılan etli pilav ikram edildi.

Hayırseverlerden Ferudun Acar, Mehmetçik'e destek olmak amacıyla önceki gün kurban kestiklerini, bugün de şehitler için mevlit okutulduğunu belirtti. Mehmetçik'in Zeytin Dalı Harekatı'nı başarıyla devam ettirdiğini ifade eden Acar, "Biz de serhat şehrinden, Batıkale'den çok çok selamlar dualar gönderiyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz." dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe de Edirne'den Mehmetçik'e her anlamda desteğin sürdüğünü ifade etti. Kurbanın ve mevlitin hayırlı olmasını dileyen Akmeşe, "Mehmetçiğimiz, güvenlik güçlerimiz Zeytin Dalı Harekatı'nı başarıyla yürütüyor, başarılı olacaklar. Edirne olarak, Türkiye olarak, bütün milletimizin duaları Mehmetçiğimizin arkasındayız." diye konuştu.

Mevlit programına, Edirne Valisi Günay Özdemir, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Politika Güncel Haberler

title