Haberler

Santrancın Ustası Denizli'ye Geldi

Türkiye Milli Takım Antrenörlüğü Yapan Mikhail Gurevich, Denizli'nin Honaz İlçesi'nde 10 Öğrenciyle Aynı Anda Satranç Maçı Yaptı.

Dünya satranç şampiyonu Kasparov'u yetiştiren ve şu anda Satranç Türkiye Milli Takım Antrenörlüğü yapan Mikhail Gurevich, Denizli'nin Honaz İlçesi'nde 10 öğrenciyle aynı anda satranç maçı yaptı.

Satranç Türkiye Milli Takım Antrenörü Mikhail Gurevich, Denizli Satranç İl Temsilciliği'nin davetlisi olarak Honaz İlçesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Honaz Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Satranç İlçe Temsilcisi Ayşegül Akdeniz, öğrencilere Mikhail Gurevich'i tanıttı.

Gurevich de, satranca nasıl başladığını ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Satranç dünya şampiyonu olan Kasparov'un da eğitmenliğini yapan Mikhail Gurevich, aralarında yapılan maçlarla ilgili bir soruya ''Kasparov ile aramızdaki maçlar çok çekişmeli geçerdi. Eğitmeni olmama rağmen o kazanırdı' dedi. Yıllar önce satrançta Türkiye'de acemiler takımı olduğunu belirten Gurevich, ''Türkiye Milli Takımı'nda hoca olarak göreve başladık. Türk Milli Takımı çok fazla iyi değil ama tehlikeli bir takım. Dünyanın en iyi takımları İsrail ve İngiltere'dir' dedi.

Söyleşinin ardından Honaz'da eğitim gören 10 öğrenci bir zamanların dünya şampiyonu olan Mikhail Gurevich'in rakibi oldu. Kurulan 3 masaya oturan ve karşılarında dünya şampiyonu satranç ustasına rakip olan öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Gurevich'i yenmek istediğini söyleyen bir öğrenci, ''Dünya şampiyonu ile oynayacağım için heyecanlıyım. İnşallah kazanırım' dedi. Mikhail Gurevich, 10 öğrenci ile aynı anda maç yaparken yerinde hiç durmadı. Küçük rakiplerine kendisi gelmeden hamle yapmamasını isteyen Gurevich, hamle yapan rakiplerinin karşısında hiç beklemeden ve düşünmeden hamlesini yapıp, diğer rakiplerine geçti. Satranç dünya şampiyonu Mikhail Gurevich, 10 küçük rakibini de yendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title