Haberler

Sanık Polislerin Avukatı Mazeret Bildirdi, Çayan Birben Davası Ertelendi

Yalova'da, kavgayı ayırmaya çalışırken polisin sıktığı biber gazından hayatını kaybettiği iddia edilen 31 yaşındaki Çayan Birben'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla 4 polisin tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi.

Yalova'da, kavgayı ayırmaya çalışırken polisin sıktığı biber gazından hayatını kaybettiği iddia edilen 31 yaşındaki Çayan Birben'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla 4 polisin tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi. Bugün yapılan ve karar aşamasına gelen duruşma, sanık avukatlarından Ali Çelik'in mazeret bildirmesi nedeniyle ertelendi. Duruşmayı Çayan Birben'in ailesiyle takip eden ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, "Duruşmaya, sanık avukatı Ali Çelik şike soruşturması davasında gözaltına alındığı için katılamadı" iddiasında bulundu.

Yalova'da, 2012 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda, çıkan kavgayı ayırmaya çalışırken, polislerin sıktığı biber gazı yüzünden rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede üç gün sonra yaşamını yitiren Çayan Birben davasında, tutuksuz 4 polisin yargılanmasına bugün Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, haklarında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan dava açılan tutuksuz sanık polisler Tekin C., Ercüment K., Serhat A. ile İbrahim B. katılmadı. Sanık Avukatı Ali Çelik'in mazeret bildirdiği için gelmediği duruşmada, Çayan Birben'in annesi Gucel, babası Ahmet Birben ile Avukatları Halis Yıldırım ve kendilerine destek veren ÖDP Genel Başkanı Alper Taş hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Metin Uğur, sanık polislerin avukatının mazeret bildirmesi nedeniyle duruşmayı 23 Haziran tarihine erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Birben'in Avukatı Halis Yıldırım bir sonraki duruşmada iddialarını ve beyanlarını sunacaklarını söyledi. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise duruşmaya mazeret bildirerek gelmeyen sanık avukatı Ali Çelik'in, şike davasında gözaltına alındığı için katılamadığını iddia etti. Çayan Birben'in ailesinin avukataı Halis Yıldırım ise bir sonraki duruşmada karar verilmesini beklediklerini söyledi.

- Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alper Taş Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title