Haberler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Üsküdar'da gençlerle buluştu

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dünyada ve Türkiye'de her şeyin çözümü siyasette.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dünyada ve Türkiye'de her şeyin çözümü siyasette. Eğer siyaset çözüm üretiyorsa başarılı olabilir. 20 yıldır hükümetlerimiz vasıtasıyla Türkiye'yi getirdiğimiz aşama ile bunun en güzel örneğini verdiğimizi düşünüyorum." dedi.

Bakan Varank, Üsküdar Belediyesi Nevmekan Konuşmaları kapsamında düzenlenen Gençlerle Buluşma programına katıldı.

Varank, gençlerle buluşmayı çok önemsediklerini, onların geri bildirimleri ile daha önce yönelmedikleri alanlara ilerlediklerini söyledi.

Bazı gençlerin siyasetten uzak durduğunu gözlemlediğini anlatan Varank, "Bazı gençler siyaseti çözümün bir parçası olarak görmüyorlar. Bence bu doğru bir tavır değil. Dünyada ve Türkiye'de her şeyin çözümü siyasette. Eğer siyaset çözüm üretebiliyorsa başarılı olabilir. 20 yıldır hükümetlerimiz vasıtasıyla Türkiye'yi getirdiğimiz aşama ile bunun en güzel örneğini verdiğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Varank, bakanlık olarak üniversite gençliğinden araştırma yapan bilim insanlarına kadar geniş kesimleri desteklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kendi enstitülerimiz, araştırma altyapılarımız ile Türkiye'de çığır açıcı işlerde araştırma geliştirme faaliyetleri yapıyoruz. Bunun yanı sıra özellikle dünyadaki trendleri takip ederek uluslararası anlamda iş birliklerine gidiyoruz. Türkiye Bilimler Akademisi bizim bakanlığımıza bağlı bir kuruluş. Dünyadaki birçok akademi ile bilimsel faaliyet gerçekleştiriyor. Bilim üretme noktasında akla gelen her hususta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bir çalışması mevcut."

STAR programıyla ön lisans ve lisans seviyesinde gençleri devlet destekli araştırma projelerinde istihdam ettiklerini anımsatan Varank, böylelikle gençlerin okula başlar başlamaz Türkiye'nin en önemli araştırma projelerinde çalışma imkanı bulduğunu ifade etti.

Sanayi ve üretimin Türkiye'nin kalkınması açısından çok önemli olduğunu aktaran Varank, "Türkiye'de planlı sanayileşmeden üretilen üründe standartların belirlenmesine kadar tüm alanlarda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kuruluşlarını görüyoruz. Teknoloji politikalarına destek veren birinci bakanlığız. Hem bugünün hem geleceğin teknolojilerinde bakanlık olarak destekler veriyoruz ve yönlendirmeler yapıyoruz. Türkiye Otomobili projesini, Türkiye endüstrisini geleceğin otomobil teknolojilerine hazırlayan bir proje olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

Varank, Türkiye Uzay Ajansı ile Türkiye'yi önümüzdeki dönemde uzay alanında daha kabiliyetli bir hale getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Uzay alanında birçok çalışma var. Türkiye kendi haberleşme, iletişim, gözlem uydusunu üretebilen bir ülke. Şimdi de kendi tasarladığı hibrit roketlerle Türkiye'yi uzay yarışına daha iyi hazırlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title